A fürdőszoba egy igen meghatározó része a lakásunknak, házunknak, szeretett otthonunknak. Kiemelten fontos a jó elhelyezése a benne lévő világító testeknek, hiszen a fürdőszobai fénynek komoly jelentősége van a reggeli gyors készülődésben, a napi egészséges higiéniában és a feltöltődést biztosító hangulat megteremtésében.

Amikor ezt fürdő fényeit tervezzük, több elképzelésünk támad, de lehet, hogy csupán egy praktikus, egyszerűbb fehér fürdőszoba lámpában gondolkodunk. Web áruházunkban széles választékban kínálunk letisztult stílusú fürdőszobai lámpákat.

Több csoportra is oszthatjuk a fürdőszobai fényeket. A mennyezeti fény szinte alap tartozéka minden fürdőszobának. Emellett, ami szinte biztosan megjelenik a fürdőszobában, az az oldalfali világítás vagy tükör fölötti, esetleg tükör körüli világítás. Alapvilágításként a mai napig a fehér a legelterjedtebb, viszont egyre többen kipróbálják a színes fürdőszobai fényeket, itt leggyakrabban a színes led szalagvilágítás jelenik meg. Egy RGB led szalaggal, ami vízálló, akár végig körbe tudjuk futtatni a színes fényt a plafon mentén egy fürdőszobában, ezzel egyediséget varázsolva az adott helységnek.

A szalag további előnye, hogy a színváltósága miatt határtalan mennyiségű színkombinációban megvilágíthatjuk a fürdőszobánkat. A színek egy varázslatos hangulatot, egy új élményt adnak a fürdőzőnek.

A gyerekek a folyamatosan változó színes fényekkel festenek vidám hangulatot fürdés közben, úgy szüleik, egy meghatározott színre állított nyugtató fény mellett tudnak forró fürdőt venni és ellazulni egy finom pohár bor mellett. Ha már a plafon mentén tud futni egy led szalag, akkor tud a burkolón is futni, ezzel kiemelve fürdőnk padlóburkolatát.
A led szalag annyi, de annyi lehetőség ad az egyediségre a fantáziára, hogy csak néhányat említsünk még, lehet a fürdőszoba bútor alatti megvilágítást megvalósítani vele, kád melletti fényt, kár körüli világítást vagy az említett tükör fölötti, tükör körüli világítással dekorálni.
A fürdőszobai polcok stílusában is változást nyújt egy led szalaggal megvilágított fürdőszobai polcvilágítás. Ne felejtsük el, egy tusoló kabinba beépített színes led szalag milyen egyedi tud lenni ☺! Engedjünk a szemünknek és a szívünknek és válasszuk valami mást, valami újabbat, amit még eddig nem tapasztaltunk, minden szempontból pozitív irányba lendít minket a változtatás.

Alap megvilágítás a fürdőben – mennyezeti LED világítás a plafonra

A fürdőszoba méretétől függően választjuk ki a mennyezeti lámpa méretét, ami lehet egy nagyobb átmérőjű kör vagy akár 50 cm szélességű négyzet alakú mennyezeti lámpa is. A legtöbb fürdőszobában a mennyezeti lámpa az alap fényforrás, így ennek megoldására többféle stílusú, méretű, mintázatú fürdőszoba lámpát mutatunk be.

Ha szereted változtatni a mennyezeti lámpád fehér színét a hidegfehértől a melegfehérig és még a fényerejét is változtatni, akkor ezt a távirányítós vízálló mennyezeti lámpát neked találták ki:

Kiegészítő világítás – fali és tükör feletti lámpatestekkel

A fürdőszoba másik legfontosabb világítása a tükör fölötti világítás vagy fali világítás. A legtöbb fürdőszobai ténykedést a tükör előtt végezzük, mint például sminkelés, borotválkozás, fogmosás vagy hajszárítás. A tükör körüli, fölötti fény kiválasztásakor fontos, hogy az adott fény szemünknek kellemes legyen és élesen lássuk az éppen aktuálisan végzett tevékenységünket. Ezek a fali lámpatestek ideális fényt biztosítanak számunkra, kialakításuk szabványos és tökéletes a fürdőszobába.

Csillagos égbolt – ha exkluzív, csillagfényes világításra vágyunk a fürdőszobában

De ha nekünk kevés a lámpa és a led szalag, akkor mindenképp kérjünk ajánlatot fürdőszobai csillagos égboltra, mellyel egyedi égbolt alatt tudjuk kipihenni napi fáradalmainkat. A LED csillagos égbolt a kád ívét követve fenséges látványt nyújt a mennyezeten. Ha a frissítő zuhanyzásra vágyunk, akkor akár a zuhanykabinba is felszerelhetjük a teljesen vízálló kivitelezésű egyedi csillagfényű paneleket.

Ne a lámpád miatt aggódj, hanem inkább a saját testi épségedért!

Többször olvastam különböző facebook csoportokba beírva kérdésként, miért nem lehet feltenni a fürdőszoba mennyezetére akár egy hatalmas és belógó kristálycsillárt, mikor az olyan jól mutatna?!

(Ezért nem szerelnek hatalmas, csillogó kristálycsillárt a fürdőszobába)

A kérdést feltevőben bizonyára az fogalmazódik meg elsőként, hogy „de hát az a drága jó csillár csak nehogy tönkremenjen,… de mitől is menne tönkre valójában”? A fém részekre a rozsdán kívül más veszély nem leselkedik a vizes, párás közeg miatt, meg a takarításkor használt erős tisztítószerek okozta esetleges felmaródása miatt. Azonban mindezeknél van egy jóval fontosabb szempont, méghozzá a te testi épséged! Ugyanis a lámpa árammal működik és bizonyos távolságon belül nem szabványosan használva életveszélyes lehet! A legbiztonságosabb, ha IP44-es vízvédett, 12 Voltról működő világítást alakítunk ki például led szalagok segítségével.

IP fokozatok a vizes helységben – egy hasznos rajz a vízvédettségi fokozatokról a fürdőszobában

A következő rajz nagyon érthetően mutatja be, hogyan tudjuk biztonságosan megoldani a fürdővilágítást. Amikor lámpákat vásárolunk a fürdőnkbe vagy led szalagot, nézzük meg a tulajdonságaikat, ott olvashatjuk a lámpa jellemzőit. Korábban már említettük, az IP védettség jelenti a lámpa vízállóságát, részletesen így válasszunk világító egységeket:
Zone 0, IP 67 védettségű és 12 Volt feszültséggel működő csőbehúzott led szalag a biztonságos választás,
Zone 1, IP 44-es védettségű, 12 Volt feszültséggel működő led szalagot érdemes felszerelni,
Zone 2, IP 44-es lámpákat javasoljuk, ez a kádunk feletti 2,25 méter távolságon belüli rész és a kád melletti 60 cm-en belüli részt jelenti,
Zone 3, IP 21-es védettségű lámpákat is felszerelhetünk már erre a részre.

A legfontosabb a fürdőszoba világítás kiválasztása kapcsán, a BIZTONSÁG! Ebben segítenek a hozzáértő szakemberek, keressen bennünket bizalommal, IP 44 es védettséggel rendelkező lámpákat nyugodt szívvel tehetünk fürdőszobánkba. Fürdőszoba világításra fel!