Nem csak a bútorok elrendezésével, a dísztárgyak megválasztásával erősítheted meg lakásod választott stílusát, hanem a megfelelően összeválogatott világítástechnika is nagy szerepet játszik benne! A különböző LED-es fényforrásokkal például befolyásolhatod vendégeid hangulatát, optikailag növelheted vagy épp szűkítheted a teret és akár terápiás célokat is megvalósíthatsz.

Érdemes előre tervezni

A legoptimálisabb természetesen, ha a lakás fényforrásai már a kezdetektől a bútorokkal, a falak színeivel, a lakás adottságaival harmóniában kerülnek a helyükre. Lakberendezésnél javasolt végiggondolni a szokásokat – melyik helyiségben töltöd a legtöbb időt, az ágyban vagy inkább a nappali kanapéján szeretsz olvasni, a fürdőszobában vagy a ruhásszekrény előtt veszed fel az aznapi ruhádat. Az ezekre adott válaszok mind-mind meghatározzák, hogyan és milyen eszközökkel érdemes megvilágítani a különböző helyiségeket.

Ha például a kanapén szeretsz olvasni, javasolt több helyen is állólámpákat elhelyezni a bútor köré. Ha nyáron szeretsz kiülni a teraszra és sokáig élvezni a friss levegőt, akkor érdemes kültéri vízálló, akár napelemes lámpákat is elhelyezni.

Fontos tisztában lenni a lakás adottságaival. Általánosságban elmondható, hogy kedveljük a tágas belmagasságot, a kevésbé zsúfolt helyiségeket, ami sokkal stílusosabbá, barátságosabbá teszi a szobákat. Ügyes, bevált praktika a falak nyújtására, ha a falat/falakat több apróbb ponton világítod meg.

Nem csak növelheti a belmagasság optikáját, de igazán egyedivé és esztétikussá teheted a helyiséget például a távvezérléssel működtethető LED-es „csillagos égbolt” komplex mennyezeti világítással. Az igen népszerű termék árajánlatkérését webáruházunkon keresztül teheted meg.Ezzel a funkcióban gazdag világítástechnikával nem csak lenyűgöző megjelenést érhetsz el, de akár fővilágításnak is elegendő az adott helyiségben. Változtatható fényereje, több programbeállítása többek között arra is lehetőséget nyújt, hogy valóban a tiszta, csillagos égbolt alatt tapasztalható romantikus, szolid, pislákoló megvilágításhoz hasonló látvány mellett élvezhesd a pihenést.

A LED-es világítással könnyű hosszú távra tervezni!

A LED-es világításoknak tengernyi előnye van. Ha egy adott helyen lecseréled a hagyományos izzókat, rögtön nagy változásokat tapasztalhatsz. Egyrészt kevesebb energiát használ fel, költséghatékonyabb működése erősen meglátszik a villanyszámlákon.

Nem kell olyan gyakran cserélni őket – hozzávetőlegesen a LED-eknek úgy 25x hosszabb az élettartamuk a hagyományos izzókhoz képest. Közismert, hogy a hagyományos izzók üzemidejét 1000 órában korlátozzák. A LED-é ennek a sokszorosa – akár 25.000 órát is képes világítani. Ehhez érdemes hozzáfűzni, hogy a LED-es lámpák tűrik a gyakori fel-le kapcsolgatást, ráadásul szinte azonnal a teljes fényerőt biztosítják. Ez olyan helyiségekben lehet szempont, ahol általában nem tartózkodunk huzamosabb ideig, mint például a mellékhelyiség vagy az éléskamra.

Kiemelkedő előnye, hogy a LED-es lámpák nem forrósodnak fel, minimális hőt termelnek, így nem tűzveszélyesek. Akár olyan helyiségekben is bátrabban használhatóak, amelynek magasabb a tűzvédelmi besorolása, a melegedésre ügyelni kell – mint például az istállóban.

Szemben az energiatakarékos izzókkal, a LED-eket kedvünkre kapcsolgathatjuk fel-le – nem változik jelentősen az élettartama.

Természetesen mint általában minden terméknél, a LED-es fényforrásoknál is javasolt a minőségi, prémium termékeket előnyben részesíteni. Különösen a LED szalagok esetében sok helyen tapasztalható silány forrasztás, kültéri LED szalagok esetén nem ritka sajnos a nem megfelelő IP védelem, de ami bárki számára feltűnhet, hogy nem bocsátanak ki olyan tiszta, erős fényt vagy kevésbé tartós ragasztócsíkkal kínálják őket.

Áruházunkban kizárólag prémium minőségi, garanciális termékeket kínálunk, ezzel biztosítva vásárlóink hosszútávú elégedettségét! Munkatársaink magasszintű hozzáértésével, szakmai cikkeinkkel igyekszünk hozzájárulni, hogy a minket választó ügyfeleink könnyedén kiigazodjanak és megtalálják az esztétikailag és technikailag egyaránt megfelelő fényforrásokat.