Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

10 lakberendezési szabály, amit meg KELL szegni néha

2016-08-19

 
Íme 10 olyan dekorálással és berendezéssel kapcsolatos kivétel,
amely erősíti a szabályt.

 

1. Nem szabad sötétre festeni a szobák falait!

De szabad! Csak mondjuk ne a legkisebb szobádat szeretnéd feketére festeni. Ha mégis, akkor igyekezz néhány nagyon világos dologgal feldobni a sötét teret. Fehér bútorokkal, képekkel a falon, vagy szőnyeggel.

 

2. Ne keverd a mintákat!

Már miért ne!? Most pont hogy nagyon divatos a pöttyös a csíkossal, vagy az állatmintával. És nem csak akkor, ha ruhákról van szó, hanem az otthonodban is. Nyugodtan használj többféle mintát!

 

3. Mindent szekrénybe tárolj!

Azért nem kell mindent elzárni ajtók mögé. Nem árthat néhány polc a nappaliba, a konyhába és a hálószobába se, ahol szem előtt vannak az éppen használt, vagy a legszebb dolgaid.

 

4. Ne díszítsd túl a lakást!

Persze a minimalista stílus most nagyon trendi, és nem is azt mondjuk, hogy a nappali négy falából négyet pakolj tele képekkel, de azért a teljesen üres, csupasz falak eléggé lehangolóak tudnak lenni. Találd meg az arany középutat!

 

5. Ne legyen az egész szoba egy színű!

Egyes dekorációs szabályok szerint nem lehet az egész szoba hófehér. Úgy értve, hogy a falak, a bútorok, a textíliák, és minden. Pedig miért ne!? Válassz ki egy neked tetsző - de fontos, hogy nem túl rikító színt - és legyen a szoba tetőtől talpig olyan.

 

6. Ne kövesd a trendeket!

Persze, ami idén divat, jövőre már ciki lehet, ez oké. De ha tényleg tetszik valami, méghozzá annyira, hogy akár évekig is szívesen nézegetnéd a lakásodban, akkor nyugodtan vedd meg, vagy csináltasd meg. Nem fogod megbánni!

 

7. Csak bekeretezett képeket tegyél a falra!

Egyáltalán nem muszáj. Ha éppen úgy tetszik, nyugodtan felragaszthatod őket, vagy egy parafatáblára felszúrhatsz néhány képet. Nem kell minden képnek külön keret.

 

8. Szőnyeg márpediglen KELL!

Nem kell! Ha nem akarsz a szőnyeg takarításával, tisztításával bajlódni, ha pici babád van, aki rendszeresen leeszi és összepiszkolja a szőnyeget, ha nem kedveled, hogy össze vissza csúszkál, vagy ha szimplán jobban tetszik a parkettád, és szívesebben néznéd inkább azt, akkor nem, egyáltalán nem kell a te otthonodba szőnyeg.

 

9. Ne költs értelmetlenül sok pénzt drága bútorokra, kiegészítőkre!

Albérletbe, vagy első lakásba a beköltözési utáni napokba például felesleges több százezer forintért kanapét, konyhabútort, vagy masszázskádat venni. De saját lakásba, jó néhány hónappal a beköltözés után, amikor már minden kész, és jó ideje szemezel egy drágább bútorral, akkor egy-két értékesebb, időtálló darabot beszerezhetsz. De nem kell rögtön mindent.

 

10. Csak garnitúrákban gondolkozz!

Azok az idők is elmúltak. Gondolj csak vissza, hogy a Jóbarátokban Monica konyhájában milyen jól nézett ki, hogy az étkezőasztal körül több különböző formájú és színű szék volt! Ezért nincs szükség teljes garnitúrákra. A különböző dolgok is jól mutatnak együtt!

 

Forrás: www.joy.hu