Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

18 karácsonyfadísz, amit otthon is elkészíthetsz - Egyszerűek, mégis mutatósak

2016-12-10

 
Bár nagyon sokféle díszt kaphatunk a boltokban, a kézzel készítettekben nemcsak az a legjobb, hogy sokkal olcsóbbak, hanem az is, hogy nagyon egyediek, és akár személyesre is készíthetjük őket. El is hoztam a legjobbakat, amiket könnyen és gyorsan elkészíthetünk, ráadásul nagyon különlegessé teszik a fánkat.
 
 

Minifenyő a karácsonyfán

Nagyon cuki ötlet, ha a fenyőnken apró karácsonyfákkal dekoráljuk ki. Ehhez több lehetőségünk van, például, ha több időnk van, akár varrhatunk is kemény anyagból, de fahéjból, gombokból és fenyőágból is összedobhatjuk ragasztó pisztoly segítségével. Ha pedig egy nagyon különleges variációt szeretnénk, fogjunk egy kis befőttes üveget, tegyünk bele vattát vagy porcukrot, és egy műanyag kisfát, majd a tetejét lyukasszuk ki, és fűzzünk bele akasztót.

 

 

 

Rénszarvas és hóember

A legcukibb díszeket biztos, hogy a gyerekek is imádni fogják! Parafa dugókból egyszerűen megalkothatjuk Rudolfot, a piros orrú rénszarvast, de mintás anyagból is kivághatjuk. Ha pedig inkább hóembert szeretnénk, akár befestett kupakokból is elkészíthetjük. Annyira aranyosak!

 

 

 

Gömbdíszek másképp

Ha inkább maradnánk a hagyományosabb díszekre szavazunk, de mégis valami különlegességre vágyunk, akkor egyszerűen fessünk be villanykörtéket, vagy dekoráljuk újra a régi gömbjeinket akár festékkel, akár strasszokkal. Ha pedig valami igazán édes díszt szeretnénk, töltsük meg színes cukorkákkal őket!

 

 

 

Természetes díszek

Virágot a karácsonyfára? Miért ne! Vegyünk néhány műanyag növény, mondjuk mikulásvirágot, és tűzdeljük a fára, vagy lógassuk fel őket. Nagyon különleges és elegáns hatást érhetünk el velük! A szárított narancsszeletek és a fahéjrudak is szuperül funkcionálnak díszként, ráadásul még illatfelhőbe is burkolják a fánkat.

 

 

 

Natúr hatás

A legegyszerűbb, mégis nagyon mutatós választás, ha tobozokat dobunk fel mondjuk egy kis csillámmal, masnival, festékkel, és ezeket aggatjuk fel a fára. De van még egy gyors ötletünk is: ha már úgyis készítünk mézeskalácsot, csináljunk párat dísznek is, mert nagyon jól fog kinézni!

 

 

 

Masni, kesztyű és sapka a fára

Lehet, hogy furcsán hangzik, de nagyon jól mutat! a fenyőágak végére tűzdeljünk a dekor színével harmonizáló masnikat, és egyszerűen imádnivaló lesz az összhatás! De ha tudunk kötni, készítsünk apró kesztyűket, vagy mini mikulássapkát is tehetünk a fenyőre.

 

 

 

 

Forrás:

www.femcafe.hu