Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

18 + 1 világítási tipp az elképesztő konyháért!

2015-03-12

 
A legtöbben a LED világítást csak főfénynek használják, pedig az igazán tökéletes lakásvilágítás több fényforrás kombinációjából jön létre. Ebben a hírlevelünkben bemutatjuk, hogy pusztán a konyhában milyen sok lehetőség rejlik, amire eddig nem is gondoltál. 
 
 
Az alapok:
 
A polcvilágítás a népszerűbb megoldások közé tartozik. Nemcsak esztétikus, de kifejezetten praktikus is, ha keresel vagy ki akarsz emelni valamit. A polcvilágításnak több fajtája létezik, sokan egyszerű LED szpotokat szerelnek a polcok aljába, míg mások a LED szalagos megoldásra esküsznek.
 
 
 
Polcvilágítást azonban nem csak a legszembetűnőbb helyeken érdemes használni. Ha rendelkezel bárpulttal, akkor egyszerűen bűn, hogy nem világítod ki a gyönyörű poharakat és italosüvegeket. Ezzel az apró trükkel elegáns bárrá változtathatod a konyhádat. Ha nincs bárpultod, akkor hasonló hatást érhetsz el azzal, hogy az üvegpoharakkal teli szekrényedet belülről megvilágítod RGB LED szalaggal.
 
 
 
 
Egyszer fent, egyszer lent:
 
Érdemes megvilágítani a konyhapultokat is, még egyedibb hatást érünk el, ha maga a pult nem valamilyen kőből van, hanem üvegfelület.
 
 
 
A másik divatos megoldás, a bútorok alulról történő megvilágítása, ha pedig konyhasziget is van a lakásban a végeredmény biztos lenyűgöző lesz. Ennél a variációnál szintén lehet szpotokat és LED szalagot is használni, ezek kombinációja pedig egészen egyedi végeredményt nyújt.
 
                     
 
 
Egyedi elrendezések:
 
A modern konyhákban gyakoriak a feliratok, képek, ezek még látványosabbakká válnak, ha pár LED izzóval megvilágítjuk őket. Ezek az apróságok az egész konyhának más hangulatot adnak.
 

              
 
Dekorációs izzókat is érdemes, akár a falra is szerelni. RGB világítás esetén bármikor megváltoztathatod a fények színét, és ezzel együtt a fal színe és a szoba hangulata is átalakul. Nem kell többé falat festeni!
 
 
Ne felejtsd el, hogy a főfényforrásodnak sem kell unalmasnak lennie. Dobd fel a konyhát borosüvegekből készült lámpával, amit belülről LED-ek világítanak meg! Ezt látva mindenki irigykedni fog a konyhádra.
 
                                      
 
 
Célzott fények:
 
Ha nem akarod mindig a fővilágítást kapcsolgatni este, amikor matatsz a konyhában, akkor ez a megoldás is nagyon hasznos tud lenni. Továbbra is tudsz mosogatni vagy sütni, és nem kell attól tartanod, hogy a nagy fénnyel felébresztesz bárkit is.
 
                                           
 
 
Titkos helyek:
 
Sokan arra gondolnak, hogy nem érdemes oda világítást rakni, ami elsőre nem tűnik fel az embereknek, pedig azok is remek látványt nyújtanak, és kifejezetten praktikus tud lenni, ha mondjuk a nehezen hozzáférhető helyeket is bevilágítjuk.
 
Egyszerre hangulatos és hasznos az étkészlet megvilágítása, a fiókvilágításnak köszönhetően hamarabb megtalálunk mindent még a fiók alján is.
 
 
 
Szintén jó ötlet a kamra polcainak megvilágítása, nem kell többé félóráig keresni a konzerveket a polc tetején, mert minden sokkal átláthatóbb lesz.
 
 
 
Inspiráció:
 
Végül pedig ez a két konyha jó példa arra, hogy mit lehet elérni, ha kombinálod a fényforrásokat:
 
Az elsőn a LED csillagos égbolt-szerű fővilágítás mellett apróbb lámpák is találhatók, és a konyhasziget fényei megvilágítják az alatta lévő székeket, amitől az egész szoba nagyon modern hangulatot áraszt.
 
A második képen pedig szintén remekül kombinálták a LED szpotokat és szalagokat.
 
                                                                   
 
 
+1 Tipp:
 
A konyha mellett a kert a másik helyiség, ahol néha főzőcskézni, grillezni szoktunk. Érdemes azt a területet is LED-ekkel kivilágítani, ahol a kertben összeül a család enni.
 
 
 
 
Remélem, találtál új ötleteket, amivel még szebbé teheted konyhádat!
 
Akciós konyhai pultvilágításainkat,
amikkel ezekhez hasonló ragyogó konyhát tudsz varázsolni, ide kattintva éred el!
 
 
 
 
 
Wábits Viktória
Első női LED világítás szakértő
LEDmaster.hu
EMKE Kft.
H-6724 Szeged, Kenyérgyári út 4.
ertekesites@ledmaster.hu
www.ledmaster.hu


Ügyfélszolgálat:
(+36)70/432-8925
info@ledmaster.hu
Hétköznap 08:00-18:00 között nyitva