Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

2016 növénytrend

2016-07-20

A Flora Dania virágszakértői az idei szezonra is elkészítették irányadó előrejelzésüket, és a színek divatját világviszonylatban diktáló Pantone cég színskálája alapján ajánlanak trendi zöldeket a szobakertészeknek.

A zöld létezés mottó jegyében
Az öltözködésben és a lakberendezésben ugyan a derűs kéket és a rózsakvarcot nevezte meg 2016 divatszínének a Pantone, a levéldísznövényeket illetően értelemszerűen a számtalan tónust felölelő zöld tartományból merítettek ihletet a dán szakemberek. 


A lakásban, illetve a városi kertben továbbra is egy minimalista eszközökkel megvalósítható, harmonikus wellnessoázis kialakítása a cél, amelynek eléréséhez műszaki újdonságokat is felhasználhatunk. Nevezetesen: az egyre inkább elterjedő LED-es lámpák lehetővé teszik, hogy a szoliter vagy a kreatívan összeültetett növényeket a megperzselődés veszélye nélkül, közvetlenül a fényforrás közelébe állítsuk, és a hatás fokozása érdekében éljünk a megvilágítás nyújtotta lehetőségekkel.


 

Trendi párosok
Saját növény kompozícióink elkészítésekor az életörömet és optimizmust sugárzó zöldek közül válogassunk. A klasszikus, visszafogott tónusokat bátran társíthatjuk merész vagy harsány árnyalatokkal. A mesterséges fény általi megvilágítás még inkább felerősíti az élénk színeket, továbbá kiemeli a levelek finom részleteit és mintázatát.

 

 

 

Forrás:

www.lakaskultura.hu/