Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

32 640 LED gyulladt ki a SYMA homlokzatán

2013-12-01

 
A legkorszerűbb LED-es technológiának köszönhetően az épület díszvilágítása a színvonalas látvány mellett tizedannyi fogyasztást jelent a hagyományos izzókhoz viszonyítva.
 

A téli eseményekre ünnepi díszbe öltözik a SYMA kívül – és hamarosan belül is – egyaránt, majd 2014 elején kivitelezésre kerül a rendezvény- és kongresszusi központ Dózsa György út felöli homlokzatának évközi fénydekorációja is.

„A beruházás teljes összege meghaladja a 20 millió forintot, de a fénydekoráció megújítását egyértelműen jó befektetésként látjuk” – mondta el Szántó András az OGH Hírügynökségnek. A szakvásároktól, kiállításoktól, céges rendezvényektől a kongresszusokon és kulturális eseményeken át a nemzetközi sportrendezvényekig számos igénynek kell megfeleljen a komplexum, ahol az üzemeltetési költségek mellett az esztétikai szempontok fontos hangsúlyt kapnak.

A fénydekoráció kivitelezője a párizsi Eiffel-torony és Champs Elysées díszítéséről nemzetközileg is jól ismert Blachere Illumination magyarországi leányvállalata. A Blachere Illumination Hungary ügyvezető igazgatója, Pintye Tímea a dekoráció kapcsán elmondta, hogy Európában a Blachere fénydekorációs kellékei nemcsak az esztétikus külső, hanem a strapabíró és környezettudatos kivitel miatt is egyre jobban hódítanak. A SYMA díszvilágítása is a legkorszerűbb LED-es technológiát képviseli, ezért minden eleme környezetbarát és energiatakarékos – erősítette meg a Blachere Illumination Hungary ügyvezetője. 

Az épület kontúrjait egy különleges füzérekből kialakított LED-sor világítja meg, a homlokzatot pedig közel 33 000 LED borítja, valamint 204 m2 felületen LED-es jégcsap-imitáció vonzza a tekinteteket. Az épület két frontja, három emelete négy féle dekorációval szépült meg. A kor igényeinek megfelelő LED-es látványelemekkel modernné és figyelemfelkeltővé vált a rendezvényközpont, ugyanakkor egyben barátságos és hívogató – akárcsak az üzemletetési költsége, mely a hagyományos izzókhoz képest tizedannyi fogyasztást, összesen 4,5 kW-ot jelent.

 

Forrás:

http://villanyszaklap.hu/