Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

4 dolog, amit a kis konyhával rendelkezőknek sosem szabad csinálniuk

2016-11-16

 

Bizony vannak olyan dolgok, amiket ebben az esetben nem engedhetünk meg magunknak. Viszont ha megfogadod az alábbi tippeket, akkor egész biztosan kényelmesen elférsz a pici konyhában is, és semmilyen bosszúságot nem fog okozni az, hogy csupán ennyi hely áll a rendelkezésedre! A kis konyha néha kifejezetten áldás, nem pedig átok – hidd el!

 

Kis konyha, nagy gond? Dehogyis!

Mutatjuk, hogy hogyan férhetsz el a legjobban egy ilyen pici helyiségben!

 

1.) Nyitott polcos megoldás az egész konyhában

Ugyan most nagy trend, de egy aprócska térben nem ez a legjobb megoldás! Még zsúfoltabbnak és kisebbnek hat ugyanis a konyha, ha minden szem előtt van, és mivel kevés a hely, valószínűleg egy idő után túl nagy rendet sem fogsz tudni tartani az edények, és egyéb konyhai eszközök között. Legyen maximum egy ilyen polcod, egyébként pedig alkalmazd a konyhaszekrényes megoldást!

 

2.) Nincs elég fény? 

Még ha a természetes fény sokszor nem is tud beáramlani egy ilyen kicsi konyhába, azért azt javasoljuk: világítsd meg rendesen ezt a teret, mert sokkal szívesebben töltesz el itt több időt, ha szép és fényes a helyiség. Arról is nem beszélve, hogy így könnyebben találod meg a főzéshez-sütéshez szükséges dolgokat.

 

3.) Nem használod ki a fali tárolás lehetőségeit 

Nagy hiba lenne, hiszen ezzel is helyet spórolhatsz! Egy mágneses fal a mosogató felett, vagy egy-két akasztó a leggyakrabban használt eszközöknek, és máris könnyebb lesz a dolgod a konyhában, és átláthatóbb lesz a “káosz”!

 

4.) Szem előtt van minden nagyobb konyhai gép

Kávégép, robotgép, gyümölcscentrifuga, mosogatógép… Minden kint van a pultokon?! Ne kövesd el ezt a hibát! Amit csak tudsz, tegyél el a szekrényekbe, vagy a más szobákban lévő tárolókba, hogy ne foglalják feleslegesen az értékes helyet. Csak azt hagyd elől, amit tényleg naponta és rendszeresen használsz (és ami jól is mutat).

 
 
 
 
Forrás:
www.otthonokesmegoldasok.hu