Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

5 apró változtatás, amitől ismét beleszeretsz az otthonodba

2016-03-23

A kis dolgok azok, amik igazán számítanak – szokás mondani, és ez a lakberendezésben sincs másképp. Következzen 5 olyan apróság, ami valóban otthonná varázsolja a lakásodat.

 
 
Csinosítsd ki a teret, ahol magadat csinosítod
 
A fürdőszobának sem kell steril, kizárólag funkcionális szobának lennie. Fesd ki a falat valamilyen izgalmas színre és vigyél be olyan kiegészítőket vagy díszítést, amit egyébként egy különleges helyiségre tartogatnál. A csodás csillár, a kézzel díszített tányérszett vagy a kedvenc festményed a fürdőben is ugyanolyan szépen mutat, mint a nappaliban.
 
 
 
"Főnevek és jelzők"
 
Scot Meacham Wood szerint a lakberendezés főnevek és jelzők keveréke. A főnevek – a szék, a lámpa, a szőnyeg stb. – adják az alapot és a funkcionalitást. A jelzők – a textilek, a minták, a díszek – pedig a tér lelkét. Ha a főneveken nem is változtatsz, a jelzők variálásával egészen új értelmet adhatsz a helyiségnek.
 
 
 
Hétköznapi tárgyak új fényben
 
Ne félj látható helyre tenni azokat a dolgokat, amiket szeretsz, legyen az egy darab kavics, amihez szép emlékek kötnek, néhány régi fotó, egy újságból kivágott cikk, ami megszólított. Ha megfelelően „tálalod” őket, a szoba ékei lehetnek.
 

 

Ne feledkezz meg az apró terekről

Sok „holt tér” van egy lakásban, a közlekedő, a lépcső, apró kis zugok, amin csak átsétálsz, és nem időzöl sokat. Ne feledkezz meg róluk sem! Dobd fel izgalmas mintákkal, textilekkel vagy egy-egy kiegészítővel.

 

 

Adj funkciót a díszeknek és fordítva

Miért ne lehetnének a dísztárgyak is hasznosak, vagy a hasznos dolgok szépek? Ha van egy ütött-kopott kerámiaszobrod, használd például támasztéknak. A poharas és alkoholos polcot sem kell eldugnod, egyszerűen tedd elegánsabbá és szofisztikáltabbá.

 
 
 
 
 
 
Forrás:
www.femcafe.hu