Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

5 fontos lakberendezési elv

2016-12-16

 
Új lakásba költöztél és nem tudod, hogy fogj bele a dekorálásba? Vagy épp ellenkezőleg, túl sok a bútorod és nem bírod elönteni, hogy mi alapján szabadulj meg néhánytól? Esetleg nem tetszik a lakásod összhatása, de nem jössz rá mi lehet a bibi? Segítünk, ezzel a néhány alapvető szabállyal a tarsolyodban sokkal könnyebb dolgod lesz!
 
 
 
Légy egy igazi mixmester
Sokkal érdekesebb, ha nem homogén a berendezés: legyen benne antik, modern művészet és egy kis váratlan bohémság, már kész is az izgalmas belső tér!
 
 
 
 
Ne olyan hevesen!
Ha nem tudsz mindjárt milliókat költeni a berendezésre, akkor évente kétszer spórolj össze egy drágább darabra. Ez azért is praktikus, mert lesz időd bőven átgondolni, melyiket válaszd és tíz év múlva már egy  gyönyörű komplett kollekció lesz a birtokodban!
 
Mindig először a  helyiség legfontosabb darabját vásárold meg, ágyat a hálószobába, kanapét a nappaliba, asztalt az étkezőbe, ne szórd el csip-csup dolgokra a pénzed, maradj ennél a tervnél!
 
 
 
 
Mérd a kanapéhoz!
A nagyméretű szobákba mehetnek nagy bútorok, a közepesbe közepes méretűek, a kicsikbe pedig kisebbek. Mérd a nappaliban a kanapé méretéhez a többi bútort!
 
 
 
 
A fény irányítson!
Amikor szobát festesz, vedd figyelembe, honnan jön a fény. Használj élénk színt az északi tájolású szobákban, melyek általában sötétebbek, míg a nyugati irányba néző helységeknek adj melegséget rózsaszínnel vagy piros alapú semleges színekkel. A déli és keleti tájolású szobáknál pedig válassz fehéret vagy kéket.
 
 
 
 
 
Maximalizáld a teret
Azon kívül, hogy nem pakolsz tele egy kis szobát robosztus bútorokkal, azzal is tudsz csalni, ha csupa fehér darabot választasz. Illetve nagyméretű tükröket szerelsz fel, akár többet is! Nem kell egyforma székek mellett döntened sem, válassz egy nagyobb méretű, kissé drámai fő széket, a többi stílusát ehhez passzintsd.
 
 
 
 
 
Forrás:
www.joy.hu