Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

5 lakberendezési baki, amit egy szakember azonnal kiszúr nálad – Lehet, hogy te észre sem veszed

2016-09-13

 

A dizájn első szabálya, hogy minden ember ízlése különböző, mindenkinek más tetszik. A lakberendezők mégsem tudják elkerülni, hogy a fejükben ne alkossanak véleményt, amikor belépnek egy idegen lakásba. Elárulták, mi az az 5 baki, amit pillanatok alatt kiszúrnak.

 

A szoba elrendezése hibás

Egy profi azonnal észreveszi, ha rossz irányba nyílik egy ajtó, rossz helyen van egy lámpa, vagy a bútorok nem a legideálisabb elrendezésben foglalják a helyet a szobában. A legegyszerűbb, ha összegyűjtöd magadnak és felírod egyesével, mik azok az apróságok, amik zavarnak a lakásodban, de nem foglalkozol velük különösebben, mert azt gondolod, úgysem tudnál változtatni. Ezeken az apróságokon múlhat, mennyire érzed jól magad a lakásodban. Hogy nem kell elsétálnod a szoba túloldalára egy kapcsolóért, vagy nem kell méteres kábeleket beszerezned egy konnektor rossz helye miatt.

 

Nincsenek övények vagy friss virágok

Az apróságok teszik otthonossá a teret. A virágok pozitív élettani hatásáról már mi is írtunk, a lakberendezők ezért ajánlják, hogy a frissebb levegő és vidámabb hangulat érdekében mindig legyen valami élő a lakásban.

 

A díszpárnák hiánya

Ha elmész egy lakberendezőhöz, akkor szinte biztosra veheted, hogy előbb-utóbb ajánlani fogja neked a kanapé kicsinosítását új plédek és díszpárnák beszerzésével. Nem csak kényelmesebbé teszik az esti összebújásokat vagy vasárnapi filmmaratonokat, de sokkal izgalmasabbá teszik a teret.

 

A könyvespolcok elrendezése nem megfelelő

Nem gondoltuk volna, de állítólag nagyon sokat elmond rólad az, hogyan tárolod a könyveidet. A tornyokba állított könyvek például azt sugallják, hogy csak díszítésnek vannak jelen, de senki nem olvassa őket. A falak „befedése” könyvespolcokkal nem csak intellektuálisabb hangulatot varázsol a szobába, de meghittebbé is teszi azt, ráadásul remekül hő- és hangszigetel is.

 

Nem jó méretű a függöny

Nekünk talán apró kis részletnek tűnhet, de a profik a legkisebb hibákat is észreveszik, még a függönyünk méretében is. A szabály az, hogy a függönynek éppen súrolnia kellene a földet, vagy maximum egy centis rés lehet közöttük. Kivételt csak a konyha és a fürdőszoba képez, ahol nem lenne praktikus a földig érő textília.

 

 

Forrás:

www.femcafe.hu