Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

5 súlyos lakberendezési baki, amitől még kisebbnek tűnik a lakásod

2016-05-16

Az apróbb otthonoknál különösen oda kell figyelni arra, hogyan rendezed be őket, hiszen egy-egy bakitól akár négyzetméterekkel is kisebbnek tűnhetnek. Cikkünkben összeszedtük a 5 legsúlyosabb hibát, amit soha ne kövess el, ha nem akarod óriásnak érezni magad a parányi szobáidban. Olvass tovább a részletekért!
 
 

1. Rendezetlen terek

A legnagyobb és leggyakoribb hiba, hogy anélkül halmozzuk tele a szobákat ilyen vagy olyan tárgyakkal, hogy bármiféle rendszert vinnénk a berendezésbe. Ennek az lesz az eredménye, hogy semminek sem lesz helye, minden ki fog lógni a sorból. Szánj időt a rendszerezésre, és csak azokat a dolgokat hagyd a szobákban, amikre valóban szükséged van. Az sem rossz ötlet, ha a cuccaid elrejtésére törekszel: tedd őket az ágy alá, vagy lógass fel a falra dizájnos kosarakat, polcokat, és halmozz rájuk mindent! Így sokkal tágasabb lesz a lakásod.

 

2. Kevés fény

Egy olyan otthon, ami tele van fénnyel, sokkal nagyobbnak tűnik, mint az, ahol a sötétség uralkodik. Ha valamelyik szobádban mindössze egyetlen ablak van, távolítsd el a közeléből a magas bútorokat, és azonnal szedd le róla a súlyos, sokat takaró sötételőket. Használj világos, könnyű anyagból készült darabokat, hogy a fény szabadon áramolhasson a helyiségbe - úgy fogod érezni, hogy kétszer akkora tered van! Szintén meleg szívvel ajánljuk a spotlámpákat, illetve a süllyesztett lámpákat, és egy jól elhelyezett tükörrel sem lőhetsz mellé.

 

3. Sötét színű falak

Ahogy a kevés fény, úgy a sötét színek is összeszűkítik a teret. Törekedj arra, hogy a lakásban minden fal világos árnyalatú legyen, a piszkosfehér és a világos szürke például négyzetméterekkel nagyíthatja az amúgy nem túl tágas szobát. Kipróbálhatod az accent vagy featured fal névre hallgató megoldást is, aminek lényege, hogy a lakás egy-egy helyiségében csak egy fal vagy falrészlet színe, anyaga, mintája tér el a többi falétól. Válassz vagány, színes tapétákat, mintákat, és anélkül adhatsz egy kis extra stílust a szobának, hogy fölösleges berendezési tárgyakkal tömnéd tele, és plusz helyet foglalnál el.

 

4. Falnak tolt bútorok

Sokan azt hiszik, hogy ha a falhoz tolják a bútorokat, akkor sokkal tágasabb lesz a szoba. Pedig ez koránt sincs így, hiszen pont az ellenkező hatást érjük el vele. Hallgass ránk, és hagyj rést a fal és a szófa között! Szintén bevált praktika, hogy a bútorokat átlósan helyezed el a lakásban, mert ez megnyújtja a teret. Ne dőlj be annak a tévhitnek, hogy a magas bútorok nem valók apró lakásokba; a méretes szekrények a lakás belmagasságára terelik a figyelmet, és vertikálisan megnyújtják a teret.

 

5. Nem hívsz lakberendezőt

Igen, tudjuk, hogy a lakberendező nem olcsó mulatság, ha azonban megengedheted magadnak, miért ne hívnál egyet? Nem muszáj egyedül szenvedned a kis szobád felett érzett aggodalmad miatt, és azon agyalnod, vajon milyen trükkel nagyíthatnád meg. Egy szakember csak ránéz a kérdéses helyiségre, és azonnal látja, hogyan tudnátok kihozni belőle a maximumot.

 

 

Forrás:

www.femcafe.hu