Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

6 lakberendezési ötlet panelba: csináld meg!

2016-05-14

A panellakásokat sok esetben a kicsi szobák, valamint a nem túl arányos terek jellemzik, így, ha nem megfelelően rendezed be az egyes helyiségeket, könnyen ódivatúvá és nyomasztóvá válhat otthonod. Figyelj a következő szabályokra!
 
A viszonylag kis hely miatt érdemes olyan bútorokkal berendezned a szobákat, melyek légiesek vagy például átlátszóak - utóbbira jó példa lehet az üveg.
 
 
 
 
Törekedj arra, hogy lakásod stílusa legyen minél letisztultabb, egyszerűbb, így ellensúlyozhatod a szobák nem túl modern elrendezését.
 
 
 
 
Ha világos a lakás, az növeli a térérzetedet: a falakat lágy színek jellemezzék, a fehér például ideális választás panellakások esetében. A plafon pedig legyen halványabb színű a falaknál.
 
 
 
 
Ne darabold fel a lakást azzal, hogy különböző helyiségek esetében más-más tapétát, falfestéket vagy padlóburkolatot alkalmazol. Ha minden egységes, nagyobbnak és tágasabbnak tűnik majd otthonod.
 
 
 
 
Ne legyen a lakás minták és színek kaotikus halmaza: a letisztult stílust inkább egy-egy kiegészítő, kisebb dekorációs elem formájában egészítse ki mindez.
 
 
 
A bútoraid legyenek lehetőleg minél praktikusabbak, esetleg multifunkcionálisak: jó példa erre egy átalakítható kanapé.
 
 
 
 
Forrás:
http://www.femina.hu/