Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

A NextEv bemutatta a „világ leggyorsabb elektromos autóját”

2016-11-27

 
A NextEv nevű kínai elektromos autó gyártó a közelmúltban mutatta be az új autóját, amely állítása szerint a világ leggyorsabb elektromos autója.
 
 

Az új, EP9 névre keresztelt szuperautót néhány napja mutatták be egy londoni eseményen, ez az autó a NextEV nevű, elektromos autókat készítő startup új márkájának, a Nio-nak az első modellje. A vállalat úgy mutatta be a járművet, mint a világ leggyorsabb elektromos autóját, amely nulláról akár 200 km/h-s sebességre is képes felgyorsulni mindössze 7,1 másodperc alatt.

Ezen felül a másik érdekessége, hogy akár 313 kilométer/órás sebességgel is képes száguldani, tehát jó eséllyel rászolgált a „leggyorsabb elektromos autó” hírnévre.

 

Kattints a képre a videóért!

 

Ha pedig mindez nem lenne elég, még a töltését tekintve is elég gyors, hiszen háromnegyed óra alatt teljesen feltölthető – ekkor pedig akár 427 kilométeres utat is megtehet újabb töltés nélkül, természetesen az útviszonyok és már tényezők függvényében. A cserélhető akkumulátor rendszernek köszönhetően pedig az üres cellák akár nyolc perc alatt is kicserélhetőek.

William Li, a NextEV alapítója elmondta, hogy a Nio EP9 megalkotásával a céljuk a „lehetőségeik határainak feszegetése” volt, szeretnék a végsőkig kihasználni a technikai és gyártói képességeiket. A „kategóriájában a legjobbnak számító” autóval azt szeretnék bemutatni, hogy mi minden lehetséges ma már az elektromos autók gyártásában is.

A vállalat alapítója kifejtette, hogy hitük szerint később többen is hozzájuthatnak az elektromos autókhoz, így azok „természetes választást” jelentenek majd mindenki számára, így pedig egy fenntarthatóbb jövőt sikerülhet elérni.

A „leggyorsabb elektromos autót” a gyártók a németországi Nürburgring versenypályán is kipróbálták, ahol a korábbi, elektromos autó által felállított rekordot az EP9 7:05:12-es idővel megdöntötte.

Azt, hogy az elektromos autó ilyen gyors lett, a gyártók többek között azzal tudták elérni, hogy nem csak az autó formáját tervezték ennek a célnak megfelelően, hanem emellett olyan alapanyagokkal dolgoztak, amelyek lehetővé teszik, hogy az elektromos autó minél gyorsabb legyen.

 

Forrás:

www.eloben.hu