Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

A fotógép, ami rögtön kinyomtatja a képet: újra divatba jönnek a Polaroidok

2016-09-21

 
A napjainkban készülő fotóknak már több mint 80 százaléka okostelefon eredetű, így joggal gondolhatjuk, hogy a hagyományos fényképezőgépek ideje lejárt, pláne azoké a jó öreg készülékeké, melyek rögtön papírra vetik fotós alkotásainkat. Ezt cáfolandó a németországi Photokina kiállításon szinte lépten nyomon ez utóbbihoz hasonló termékekbe botlottunk.
 

Az úgynevezett “instant camera" iparág legnevesebb képviselője a Polaroid, a cég a Photokina 2016-on a Snap Touch nevű modellje tudását demózta. A korábbi Snap készülék utódja halad a korral, és hátoldalán már egy 3,5 colos képátlójú színes érintőkijelzővel rendelkezik. A 13 megapixeles fényképek 5,1x7,6 centiméteres fotópapíron hagyják el az eszközt – a nyomtatás kevesebb mint 1 percig tart. A Full HD videófelvevős, 199 eurós retro-újdonság Bluetoothon keresztül képes az okostelefonokkal történő kommunikációra.

A Fujifilm is komoly instant fotós kontingenst vonultat fel Kölnben: az Instax készülékek között a színes modellektől kezdve a Hello Kitty-s kiviteleken át egészen a retro stílusú és komolyabb tudású példányokig lényegében minden megtalálható.

Az Impossible standján az I-1 típusjelzésű készülékről szól minden, mely egy az eredeti Polaroid formátumot támogató analóg készülék. A 349 eurós I-1 érdekessége, hogy az objektívje körül nyolc nagy fényerejű LED-segédfény található, illetve, hogy okostelefonos alkalmazáson keresztül minden beállítása (zársebesség, rekesz stb.) manuálisan szabályozható.

Forrás: www.hvg.hu