Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

A teljes ökoszisztéma az asztalodra!

2013-12-27

A steril irodai környezetet muszáj feldobni pár dísznövénnyel, de aki különlegesebbet szeretne, annak itt az íróasztalra telepíthető komplett ökoszisztéma!

Az EcoQube névre hallgató érdekes megjelenésű akvárium egy komplett vízi rendszermodell, amiben az integrált akvapóniás filterek végzik a hal végéből távozó szennyező anyagok semlegesítését, és hasznos trágyává alakítását. Ez jelent tápanyagot a rendszerben tanyázó növények számára, a víz tisztításáról pedig UV lámpa gondoskodik.

Tehát a cél a lusták akváriumának megalkotása, egy olyan dekoráció, halakkal, növényekkel, amit lerakhatunk az asztal sarkába, és csak hagyjuk élni, vízcserét, takarítást mellőzve.

A növények egészségét LED lámpa szolgálja, ami akkor is elegendő fényt biztosít, ha borús napok köszöntenek az irodára. Ez az egyedi akvárium az Aqua Design Innovations névre hallgató cég fejlesztőinek agyából pattant ki, akik hiszik, hogy az EcoQube széles körben népszerűsíthetik majd az akvapónia előnyeit.

Az EcoQube jelenleg befektetőkre vár, a Kickstarter oldalon, és aki 118 dollár feletti összeget dob a projekt megvalósulásáért létrehozott közös kasszába, az garantáltan kap egy önfenntartó ökológiai rendszermodellt az asztalára.

 

Forrás:

http://www.hir24.hu/