Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

A virágok 5 élettani hatása – Így tesznek egészségesebbé a növényeid

2016-05-01

Azt már régóta tudjuk, hogy a virágok vidámabbá teszik az otthonunkat, jó rájuk nézni és néha még az illatuk is egészen bódító. Most azonban azt is elárulták az orvosok, konkrétan hogyan hatnak az egészségünkre a növényeink.

 

Könnyebb légzés

Persze vannak olyan növények, amiket nem ajánlanak például asztmában szenvedőknek, ám a legtöbb fajta segít a légzésben. Az általuk kibocsátott oxigén szinte felüdülést nyújt a tüdődnek a városi szmogos levegővel szemben.

 

Gyorsabban gyógyul a köhögés

Az oxigéndús levegő nagyobb páratartalmat is eredményez, így a növények közelében sokkal ritkábban fogsz például száraz köhögést tapasztalni.

 

Ritkábban leszel beteg

Száraz időben könnyebben alakulnak ki a szervezetedben gyulladások. Ha sok vizet iszol és növényekkel veszed körbe magad, jelentősen csökken a fertőzések esélye, sőt, a bőröd is kevésbé lesz száraz.

 

 

Segítenek az emlékezésben

Biztosan te is hallottad már, hogy az illatokra sokkal könnyebben emlékszel vissza, mint képekre. A virágok a látásodra és a szaglásodra is hatnak. Ezáltal erősebb pozitív „lenyomatot” hagynak az agyadban.

 

Javítják a memóriát

A növények „életszakaszai”, a virágzás, a levelek elhullajtása mind segít abban, hogy kézzelfoghatóbban érzékeljük az időt. Azokon a területeken például, ahol csak egyetlen évszak van, gyakran növényeket és virágokat használnak az idő mérésére.

 

 

Forrás:

www.femcafe.hu