Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Álomterasz egyszerűen

2016-05-19

Feltartóztathatatlanul beköszöntött a tavasz! Terasz, erkély, veranda: akármilyen kicsi a rendelkezésünkre álló terület, hangulatossá tehetjük pár egyszerű fogással.

 

1.Helytakarékos ültetés
Attól még, hogy apró az erkély, lehet igazán buja és zöld! Használjuk ki és pakoljuk meg a korlátokat kaspókkal és cserepekkel. Érdemes akár a falakra is felfuttatni a növényeket, de ötletes lehet egy guruló virágtartó, aminek segítségével akár bent is tárolhatjuk a növényeket, ha hűvösre fordul az időjárás. A kisebb teraszokra lépcsőzetes, többszintes kaspókat ajánlunk, amiben kiválóan termeszthetők olyan fűszernövények, mint a bazsalikom, a rozmaring vagy a kukkfű.


 


2. Pihenés egy pillanat alatt
Néhány összecsukható szék, pár szabadtéri puff, és bármikor kiülhet családjával és barátaival a szabadba. Nincs is megnyugtatóbb, mint egy jóízű beszélgetés a friss levegőn, ráadásul ezek a praktikus ülőhelyek egy perc alatt eltávolíthatók, kevés helyet igényel a tárolásuk, nincsenek útban. Egy szabadtéri tűzhely pedig igazán meghitté teszi a nyári estéket.


    

 


3. Bisztró a hátsókertben
Akik igazán magas szintre szeretnék emelni a vendéglátást, azok a főzést és az étkezést is képesek megoldani a szabadban. Nem számít, hogy kicsi a hely, elég egy elegáns bárasztal két hozzáillő székkel, valamint egy asztali grill, és a vendégünknek garantáltan nem lesz oka panaszra. Egy zsúrkocsin tárolhatjuk az italokat és az étvágygerjesztő előételeket. Ebédnél napernyő óvhat a déli napfénytől, vacsoránál gyertyák és kültéri kandalló gondoskodhat a hangulatvilágításról.


 


+ 1. Világítás

Nincs tökéletes terasz megfelelő hangulatfények nélkül. Esténként nélkülözhetetlenné válik a kert megvilágítása, ha nem szeretnél korán véget vetni a nagy baráti beszélgetéseknek és iszogatásoknak.

 

Magyarországon egyedülálló kertvilágítási részletünket itt találjátok!

 

              

 

 

 

 

 
Forrás:
http://www.lakaskultura.hu/