Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Alternatív ötletek, ha unod az egyszerű képkereteket

2016-07-16

 
A képek, különösen a családi képek elhelyezése nem kis kihívást jelent. Nemcsak azért, mert jellemzően elég sok van belőlük, hanem mert többnyire nem kifejezetten mutatós az elrendezésük. Persze, a képek látványa szép emlékeket idéz, de azért ha lehet, akkor érdemes az elhelyezésüket is úgy megoldani, hogy az szép, kreatív és egyedi legyen. Mutatjuk a lehetőségeket.

Akár hiszi, akár nem, ez is képkeret lehet

A falon

Ha a képeidet szereted a falon tudni, akkor a keretekbe foglalt fotók jelenthetik a megoldást. Ez nem újdonság, de azért a mikéntet bőven lehet változtatni. A legtöbb lakberendezési áruházban kaphatsz olyan nagy képkereteket, melyekbe egy sor kisebb fényképet tehetsz. Mivel családi fotókról van szó, amelyeken sokszor igazán csak az egyes alakok az érdekesek, így rendezheted a fotókat úgy, hogy azok kisebb-nagyobb átfedésben vannak egymással. De akár valamilyen minta szerint is elrendezheted őket a keretben. Ha pedig nem egy, de rögtön három keretet is vásárolsz, akkor a hatás igazán átütő lesz.

Ha kisebb keretekben gondolkozol, válassz ki 12 igazán jó képet, amiket foglalj keretbe, lehetőleg ugyanakkorába. Hogy álló, vagy fekvő képekről van szó, az mindegy is, a lényeg, hogy rendezd őket körbe a falon (tipp: ha két ceruzát összekötsz egy cérnával, használhatod körzőként, így pontos lesz a kör). Ezután már csak egy régi órára lesz szükséged, pontosabban az óraszerkezetre a két mutatóval: szereld a kör közepére, és máris lesz egy teljesen egyedi, képes órád.

 

Kép: houzz.com

A családfa szintén szellemes elrendezési lehetőség a családi fotókhoz. Ezt tökéletesen megoldhatod falmatrica segítségével, bár a dolog nem éppen olcsó (és természetesen csak stilizált, nem tudod vele a valós családi kapcsolatokat ábrázolni). Cserében azonban a legtöbb ilyen matrica úgy készül, hogy a kereteket is tartalmazza, így tényleg csak a fényképeket kell hozzátenni (ráadásul, ha nem véglegesen rögzíted, akkor akár cserélgetheted is őket).

 

Kép: sooters.hu

Keretek nélkül

Amikor a családi fotókkal dolgozunk, akkor érdemes elhagyni egy kicsit a szokásokat. Végül is ki mondta, hogy a képeket csak a falra lehet tenni, vagy hogy feltétlenül kell hozzájuk a keret? Egy dohányzóasztal is tökéletes lehet a megoldásra: nem kell hozzá más, csak egy, az asztallap méretével megegyező üvegtábla. A képeket rendeze el az asztallapon tetszés szerint, majd tedd rá az üveglapot. A takarításnál azonban figyelj oda a nedvesség alkalmazására, nehogy befolyjon a képekhez a folyadék.

Ma már arra is van lehetőség, hogy ha ezt szeretnéd, hogy a családi élmények a kanapén köszönjenek vissza. Léteznek vállalkozások, akik digitális formában megkapott fotókból legyártják a kívánt párnákat. Ez sem olcsó mulatság, hiszen párnánként 3500 forint körül mozog egy-egy huzat ára, de garantáltan egyedi lesz tőle az ülőgarnitúra.

 

 

Forrás:

www.divany.hu