Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Átlagosnak tűnik, de aki a részleteket is látta, a Velát akarja

2015-06-01

Az elektromos kerékpár építése-gyártása világszerte trendivé vált, igaz, mifelénk csak korlátoltan szárnyaló iparágnak számít. A majdan interneten is megrendelhető Vela viszont afféle feltűnően rejtőzködő konstrukció. Feltűnő, mint egy szimpla bringa, ami kapott némi retrós felhangot. Az azonban első blikkre nem is látszik rajta, hogy igazából egy manufakturális, hi-tech villanykeló.
 
Könnyű, megfizethető és gondosan tervezett városi bringa, mely ugyanakkor egy elegáns elektromos kerékpár is – tökéletes a városi közlekedés megkönnyítésére. A Velát amerikai vállalkozó kedvű építők és dizájnerek tökéletesítették két éven át, hogy egy praktikus, kis költségvetésből kihozható, tudatosan környezetkímélő megoldást találjanak.
 
 
A napokban a projekt eljutott abba a fázisba, hogy Kickstarter-éretté válva várja a világ reakcióját – és pénzügyi, megrendelői támogatását.
 
Ha elsőre nem is látszik túl érdekesnek a retro-urban stílusban épített keló, csak kicsit alaposabban, közelebbről megnézve egy kérdés biztosan megfogalmazódik mindenkiben: a kis zöld gomb felett mit keres ott az az USB-foglalat?
 
 
Az acélvázas bringa üléscsövébe egyébként egy 370 Wh kapacitású lítium-ion akkumulátort  telepítettek, a hátsó kerékagyba pedig egy spéci elektromotort, melyeknek együttműködéséből nemcsak az jön ki, hogy az első és hátsó LED-lámpáknak és a mobiltelefon töltésének is jut "elég szufla", hanem az is, hogy szükség esetén a bringás a pedáltaposás helyett úgy is gyorsulhat a gépezettel, hogy húz neki egy közepesen kövér gázt.
 
 
Forrás:
http://hvg.hu/