Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Az IKEA nemsokára csak LED-et árul!!!

2013-07-10

A svéd nagyvállalat, az IKEA úgy döntött, hogy 2016-tól már csak LED-es izzók szerepelnek majd kínálatában. A döntés okát a LED-es fényforrások nyolcvanöt százalékkal kisebb fogyasztásában és akár húsz éves élettartamában kereshetjük.


Az IKEA támogatja a LED-forradalmat a világításban, és 2016-ra a lámpaosztály teljes termékválasztékát LED-es világításra cseréli - ami azt jelenti, hogy kizárólag LED-es izzót és lámpát árul majd. Annak érdekében, hogy több millió ember számára biztosíthasson fenntarthatóbb életmódot, az IKEA a ma kapható legalacsonyabb árú LED-es izzókat kínálja. Ezenkívül több, mint egymillió fényforrást az IKEA áruházakban is LED-es izzóra és más, energiahatékonyabb világításra cserél.

A fenntarthatóság az IKEA működésének egyik mérföldköve, ezért a vállalat folyamatosan lépéseket tesz azért, hogy mind saját működését, mind pedig vásárlói háztartását fenntarthatóbbá tegye.

„A LED forradalmat jelent a világításban. Ma, amikor minden háztartásban egyre magasabb a villanyszámla, és nő a globális energiafelhasználás, már egyetlen LED-es izzó is rengeteget számít. Lényegesen kevesebbet fogyaszt a hagyományos izzónál, és a lakberendezés terén is rengeteg lehetőséget tár elénk. Mivel hiszünk abban, hogy a fenntarthatóbb életmódnak mindenki számára megfizethetőnek kell lennie, biztosítjuk, hogy az IKEA áruházakban jussanak hozzá a vásárlók a legalacsonyabb áron a LED-hez" - nyilatkozta Steve Howard, az IKEA Csoport vezető fenntarthatósági tisztviselője.

 

Az IKEA áruházakban már ma is széles választékban kaphatók LED-es izzók, melyek lehetővé teszik a vásárlók számára, hogy a lámpatest lecserélése nélkül váltsanak LED-re. A fenntartható LED-es világítás ma a legjobban őrzött titok a lakberendezésben:

• Ha egymillió háztartásban csupán egyetlen izzót LED-es izzóra cserélnének, az annyival kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelentene, mintha 6700 autóval kevesebb járna az utakon, vagy évente 17 millió fát ültetnénk.
• A LED teljesen új világot tár fel a formatervezés terén - számtalan módon alkalmazható, azonnal eléri teljes fényerejét, és jó minőségű, meleg fényt ad.
• A LED használata biztonságos - higany- és méreganyag-mentes.

 

 

Egy nemrég (2012 júliusában) a YouGov által végzett felmérés eredményei alapján, melyben Kína, Oroszország, Németország, Nagy-Britannia, az Egyesült Államok és Svédország összesen 6000 állampolgára vett részt, kimutatták, hogy sok fogyasztó nem ismeri a LED előnyeit, azonban hatvan százalékukat érdekli a LED, mint energia megtakarítási lehetőség, különösen mivel minden háztartásban egyre magasabb a villanyszámla, melynek húsz-huszonöt százalékát a világítás teszi ki.

 

forrás:

http://www.magyar-mernok.hu