Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Az öko-LED lámpa az új magyar találmány!

2014-10-05

Magyar családi vállalkozás és egy multi közös projektjének köszönhetően jelentősen csökkenthető a közvilágítás energiaigénye.
 
A soproni családi vállalkozás, a Hirschler Glas és a multinacionális  Guardian Orosháza közös fejlesztésével a hagyományos üveghez képest jelentős mértékben csökkenthető bármely világítástechnológiai berendezés energiaigénye. „Az ipari öko-LED lámpákhoz szükséges magas fényáteresztő képességű üvegek feldolgozási technológiájának kifejlesztése körülbelül fél éves, a Guardiannel közös munkával történt, mára készen állunk a sorozatgyártásra. Az új terméknek köszönhetően a Hirschler Glas éves össztermelése mintegy 10 százalékkal növekedhet” – emelte ki Hirschler Judit, a hazai Hirschler Glas ügyvezető igazgatója.
 
Az új öko-LED lámpákhoz szükséges antireflektív üvegek gyártása fontos új elem a Guardian tevékenységi körében, de a speciálisan vágott és csiszolt üvegelemek gyártása jól illeszkedik a Hirschler Glas visszapillantó tükrök gyártásához kidolgozott technológiájához is. A Guardian által gyártott lámpaüvegek segítségével az ipari kültéri, illetve a közvilágításhoz használt izzók energiafogyasztása jelentősen kisebb lehet, mint a hagyományos lámpatesteké. Az úgynevezett öko-LED lámpák üvegeinek mindkét oldalára antireflektív bevonat kerül, amely a hagyományos üvegeknél jóval nagyobb fényáteresztő képességet eredményez, így a nagy teljesítményű izzók energiája sokkal jobban hasznosul. A speciális bevonat miatt azonban a vágási, törési, csiszolási és edzési eljárások különleges technológiát igényelnek, amelyhez a soproni Hirschler Glas a visszapillantó tükrök gyártásánál alkalmazott megoldásait fejlesztette tovább a Guardian segítségével. Az elsősorban ipari és mezőgazdasági járművek visszapillantó tükreit gyártó, globális járműgyártói ügyfélkörrel rendelkező soproni Hirschler Glas számára ezzel a fejlesztéssel most egy új piaci terület, a világítástechnológia felé nyílt új lehetőség.
 
 
Forrás:
http://hvg.hu