Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Biztonsági fejlesztések a GYSEV-nél

2015-05-26

 
Folytatódnak a közlekedésbiztonságot javító fejlesztések a Győr-Sopron Ebenfurti Vasút Zrt. (GYSEV Zrt.) vonalain, a 2 milliárd 325 millió forintos beruházás augusztusban fejeződik be.
 
 
A zrt. közleménye idézi Becsey Zsoltot, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) közlekedésért felelős helyettes államtitkárát, aki Sopronban a fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az Érj haza biztonságban! nevű országos program vasúti elemeinek fejlesztésére a kormány mintegy 20 milliárd forintot szán a következő években.

Kövesdi Szilárd, a GYSEV Zrt. vezérigazgatója az eseményen közölte, hogy a még biztosítatlan vasúti átjárók közül hét helyszínen telepítenek LED fényforrásos fénysorompót, tizenegy helyszínen a fél úttestet lezáró csapórudakkal egészítik ki a fénysorompókat, tíz helyszínen kicserélik az áramellátó eszközöket, hat helyszínen pedig bővítik a meglévő áramellátó rendszereket. A fejlesztéssel javul a közlekedés biztonsága, emellett megbízhatóbban működnek majd a vasúti forgalom lebonyolításában szerepet játszó eszközök. A teljes egészében fejlesztési támogatásból megvalósuló projekt támogatói szerződését tavaly novemberben írták alá.

A GYSEV Zrt.-nél tavaly ősszel zárult le a közlekedésbiztonsági fejlesztési projekt első üteme. Akkor mintegy 770 millió forintból huszonkét helyszínen LED-es fényforrásokat telepítettek a fénysorompókba, nyolc helyszínen a fél úttestet lezáró csapórudakkal szerelték fel az átjárókat. Emellett több sorompóba került biztonsági kamera és hét helyszínen telepítettek a közlekedő vonatokat vizsgáló vasútdiagnosztikai eszközöket.

A társaság közlése szerint az első ütemben korszerűsített átjárókban 2013 óta nem történt halálos baleset.
 
 
Forrás:
http://villanyszaklap.hu/