Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Brazíliában kaszálhat hatalmasat Orbán vejének cége

2015-05-05

Úgy fest, Tiborcz István és cége megérett a nagy dobásra, itthon a fél ország világításának ledesítése után nagyobb halra feni a fogát: legalábbis a külügyi államtitkár személyesen söpri azutat az Elios Innovatív Zrt. előtt Brazíliában. Személyesen protezsálja ugyanis az Orbán-vő cégét Sao Paulo döntéshozóinak.
 
 
Hamarosan ledes technológiára cserélik a 22 milliós lakosú brazil metropolisz, Sao Paulo világításrendszerét. A külügyi tárc erősen nyomatja, hogy az ebben az iparágban működő magyar cégek startoljanak rá az üzletre, és próbálják meg minél közelebb férkőzni a húsos fazékhoz, ami inkább kondérméretű. Legalábbis erről beszélt a köztévében Magyar Levente Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára, aki nemrég ért haza latin-amerikai tárgyalásairól – írja a Cink.
 
Mint az közismert, ebben az iparágban halmoz sikert sikerre Orbán Viktor veje, Tiborcz István érdekeltsége, az Elios Innovatív Zrt. Így nehéz nem azt vizionálni, hogy tehtséges fiatalember cége közvetlen kormányzati támogatással szakít hatalmasat a brazil piacon. Az Eliosnak tanulságos és valósággal ismeretlen élmény lehet mások által kiírt tendern indulni Brazíliában.
 
Itthon már eddig is tarol a családtag vállalkozása: csak áprilisban 570 millió forint értékű megbízást nyertek el, így sűrűn csengetett kassza. A tatabányai Grosics Gyula Stadion pályavilágítását alakíthatja ki az Elios Innovatív Zrt., emellett elnyerte el Gyál és Alsópáhok közvilágításának korszerűsítését, valamint az újpesti Szusza Ferenc Stadion pályavilágításához kapcsolódó munkákat is, összesen 340 millió forintért.
 
 
Forrás:
http://hvg.hu/