Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Búcsú a világ legnagyobb PET-hídjától

2014-08-08

Augusztus 8-án, pénteken, azaz tegnap volt utoljára látható a világ legnagyobb, PET-palackokból épített hídja. A Bega csatornának a temesvári Püspök híd és a Hunyadi híd közötti szakaszán megépített, kör alakú létesítménnyel Guiness rekordra pályáznak a temesváriak: a világ legnagyobb, pillepalackokból készült alkotásának megépítéséhez 104 502 darab PET-palackot használtak fel!

 


A híd megépítését a Let’s do it, Románia környezetvédő akcióiról közismert EcoStuff Egyesület kezdeményezte, önkéntesek segítségével. A PET-híd megépítésének dokumentációját és bizonyítékait (fotókat és filmfelvételeket) az egyesület elküldte Angliába a Guiness rekordokat jóváhagyó bizottságnak. A britek visszaigazolták a dokumentáció átvételét és három hónapon belül megadják a választ a temesváriak rekordkövetelésére.

A 2014. július 23-án felavatott PET-híd három hétig volt látogatható (akár 100 embert is elbír a fedélzetén). Esténként LED-füzérekkel világították ki világcsúcsra pályázó alkotást. A szervezők augusztus 7-én estére várják mindazokat, akik még egyszer fotózni, filmezni szeretnék a műanyag-palackok hídját.

 

Az EcoStuff környezetvédői augusztus 9-én, szombaton látnak hozzá a PET-híd lebontásához. A híd megépítéséhez a 100 000 pille-palackon kívül faanyagot (deszkákat és gerendákat), betonvasakat, Rabitz-hálót és szögletes vasidomokat használtak fel, ezeket fél áron szeretné értékesíteni az EcoStuff Egyesület. A bontásnál is önkéntesek segítségére számítanak a környezetvédők.

A világ legnagyobb PET-ből készült hídjának az üzenete: ne dobáljuk a pillepalackokat a folyókba!
 
 
Forrás:
http://erdely.ma/