Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Eladja LED és autóipari világítástechnikai üzletágát a Philips

2015-04-03

 
Profiltisztítása keretében a tévékészülék-gyártástól már megszabadult, ugyanis a holland elektronikai konszern gyógyászati berendezések és háztartási elektronikai készülékek gyártására kíván összpontosítani.
 
Újabb nagy lépést tett előre a holland Philips elektronikai konszern mélyreható szerkezetátalakítási programja megvalósításában: eladja LED és gépjármű világítástechnikai üzletágának többségi tulajdonát a kínai Go Scale Capital befektető társaságnak.
 
 
Már tavaly nyáron bejelentette a holland világcég, hogy meg kíván válni világítástechnikai üzletágától. A holland elektronikai konszern tevékenységét gyógyászati berendezések és háztartási elektronikai készülékek gyártására kívánja összpontosítani. Tévékészülék gyártó üzletágától a Philips már korábban megvált. A Go Scale Capital társaságnak a LED és autóipari világítástechnikai üzletág 80,1 százalékát értékesíti a Philips 2,8 milliárd dollárért. A tranzakció lezárása az év harmadik negyedében várható.

A Philips megtartja az üzletág 20 százalékos tulajdonrészét és vásárlója marad az ezentúl önállóan működő világítástechnikai cég, a Lumileds termékeinek. A vállalat ügyfelei közé tartozik egyebek között a Volkswagen és a BMW is. A Philips mintegy 30 országban 8300 alkalmazottat foglalkoztató LED és gépjármű világítástechnikai üzletága tavaly kétmilliárd dollár (1,6 milliárd euró) forgalmat bonyolított.

Világítástechnikai üzletágának fennmaradó, közvilágítási és épületvilágítási technológiával foglalkozó részétől is meg kíván válni a Philips, tőzsdei bevezetés útján. Frans van Houten vezérigazgató szerint erre a jövő évben kerülhet sor. Az üzletág 2014-ben 6,87 milliárd euró (7,4 milliárd dollár) forgalmat ért el.
 
 
 
Forrás:
http://www.hirado.hu/