Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Elalszol a tévé előtt? Segít az okos zokni!

2015-12-20

A streaming szolgáltatásáról ismert, és nálunk egyelőre még nem elérhető Netflix egy különleges okos zoknit fejlesztett.

Úgy tűnik, a világ legnagyobb online videotékája mögött álló cég, a Netflix a tévé előtt rendszeresen elalvókra is gondolt, most ugyanis egy olyan okos zoknit mutatott be, amelyik abban segít, hogy senki se streameljen feleslegesen, ne maradjon le a filmekről. (Egyébként nem ez a cég első kütyüje, küldetésének tekinti ugyanis, hogy olyan eszközöket fejlesszen, amelyek tovább javítják a Netflix-élményt.)

Kattints a képre a videóért!
 

Az okos zokni egy sor apró áramkört tartalmaz, gyorsulásmérő, LED-ek (infravörös is) és Arduino kontroller is van benne. A filmet (egyéb tévéműsort) néző ember öntudatlanul is izeg-mozog, ám akkor elszunnyad, nyugodttá válik, a lélegzése is változik. Ezt érzékeli a zokni, és jelet küld a tévének, leállítja a műsort, azaz amikor felébred a néző, nem egy újabb epizód vagy egy újabb műsor fut éppen.

Az okos zoknit egyelőre még nem lehet megvásárolni, azonban a Netflix egy igen részletes „csináld magad” útmutatót adott ki hozzá.

 

Forrás:

hvg.hu