Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Elkészült a világ alighanem legjobb zseblámpája

2015-11-01

A Luxor 2 zseblámpa újítása az automatikus fókuszálás, de a zseblámpáktól elvárható többi területen sem teljesít rosszul. Egy nap sem kellett, hogy a Kickstarteren összegyűljön a pénz a piacra dobásához.
 
Képzeljen el egy zseblámpát, amellyel bármit szeretne megvilágítani, mindig úgy megy rá a fény, ahogy szüksége van rá. Ez eddig nem valósult meg, de tegnap megjelent a Kickstarteren a Luxor 2, amely sok minden más mellett erre is képes. Az automatikus fókuszálás sikere várható volt: az egy dolog, hogy egyetlen nap alatt összegyűlt a kampány céljául kitűzött 25 ezer dolláros összeg, de már közel 135 ezer dollár, azaz 38 millió forint értékben érkezett megrendelés a kettes Luxorra.
 
Fotó: PLX Devices
 
Ha a lámpát távoli hely megvilágítására használjuk, akkor nagyobbá válik a megvilágított felület, ha viszont közvetlen közeli hely felé tartjuk, akkor automatikusan összeszűkül a fénysugár. A szenzorok másik érdekes trükkje, hogy ha például fölöttünk csak a szabad ég van és felfelé tartjuk a LED-lámpát, akkor oldal irányba kezd világítani. A fókuszon természetesen manuálisan is lehet változtatni.
 
A lámpa 850 lumenes fényereje is kiváló, az oldalán egy OLED monitor pedig minden fontos információt mutat. Például percre pontosan kijelzi, hogy meddig bírja még a 100 lumennel 65 órát bíró, újratölthető aksija, méterben pedig megadja azt is, hogy épp milyen távoli helyet világít meg.
 
79 dolláros (kb. 23 ezer forint) előrendeléssel nem csak támogatni lehet az ötletet, hanem közel ennyit spórolni is, hiszen majdnem féláron kapják meg az első vásárlók.
 
 
Forrás:
hvg.hu