Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Elszabadultak a magyar elektromos busz kerekei

2016-03-19

A Mabi-Bus Kft. egyik elektromos hajtású prototípusának bemutató útja során – eddig tisztázatlan okokból – a bal hátsó kerekei menet közben leestek a tengelyről. A rendőrség mind a hat darab rögzítő csavart megtalálta a helyszínen. Az elszabadult kerekek egyike egy gyalogost a lábán talált el a villamosmegállóban. Az eszméleténél lévő sérültet a mentő kórházba szállította. A Mabi-Bus Kft. munkatársai folyamatos kapcsolatban vannak a hozzátartozókkal. Hivatalos orvosi jelentés még nem áll rendelkezésre. A hozzátartozók elmondása alapján a balesetet szenvedett gyalogos lábszártörést és medencecsont sérülést szenvedett.
 
A balesetben érintett prototípus kereskedelmi forgalomba nem került, csupán bemutató céllal vett részt a forgalomban, és nem tartozik a BKV számára gyártott flottába. A típusengedéllyel rendelkező, minden szükséges vizsgálatnak megfelelő Modulo buszok alkatrészeinek, így a balesetben érintett részegységek  beszállítói nagy múlttal és referenciával rendelkező magyar és nemzetközi vállalatok.
 
 
A számos magyar és nemzetközi díjat nyert Modulo C 68e típusú buszok már több ezer kilométert tettek meg sikeresen. Március elején egy ilyen Modulo teljesítette a Budapest – Párizs távolságot, elsőként az elektromos buszok történelmében.
 
A francia fővárosban egy világkiállításon díjazták a Modulo buszcsaládot az innovatív, moduláris felépítésű, kompozit kocsitest miatt. Az 1570 km-es távot kevesebb mint 0,5kWh/km átlagfogyasztással, azaz kb. 10 Ft kilométerenkénti költséggel tette meg. A váratlan kerékbaleset okának feltárására a rendőrségi vizsgálat mellett Mabi-Bus belső vizsgálatot indított. A szakértői eredményeket a cég közölni fogja.
 
 
Forrás:
www.energiaoldal.hu