Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Energiatakarékos LED TV-t fejlesztettek ki.

2014-06-14

Egy, a környezetre odafigyelő cég fejlesztette ki azt a LED TV-t, amely áttörést hozhat a ledfalaknál is. A ledfalakat elsősorban kültéri reklámhordozóként ismerjük, vagy nagyobb koncerteken, fesztiválokon találkozhattunk velük. A LED-es technológia alapvetően energiatakarékos, ám a ledfalak esetében hiába az energiatakarékosság: egy-egy ledfal több ezer ledizzót tartalmazhat, így azok fogyasztása már jelentős. A környezetbarát technológia lecsökkentette a fogyasztást és a passzív hűtésnek köszönhetően a hőkibocsátást is sikerült leszorítani. A LED TV esetében a legnagyobb kihívást az jelentette, hogy lecsökkentsék a pixeltávolságot, ezt drasztikusan sikerült leszorítani, így csupán 1,9 mm-es lett. Ez azért is fontos, mert a pixeltávolságtól függ, hogy milyen távolságból élvezhető egy-egy LED TV vagy ledfal által sugárzott kép, ezzel a technológiával már egészen közelről is nézhető a képernyő.
 
 
Az energiatakarékosság másik eleme akkor valósult meg, amikor a ledfalakat összeszerelhetővé tették, és tömegüket is csökkentették. Ily módon nem jelent gondot a szállítás, és nem kell hatalmas darukat bérelni az összeszerelésükhöz, hiszen az megoldható kézzel is. Az elemek szabadon variálhatók egymással, köszönhetően a minimális réstávolságnak.
 
Ami a legfontosabb, hogy mindezek a változtatások, újítások nem mennek a képminőség rovására, a színek továbbra is szépek, élvezhetők maradtak.
 
 
 
Forrás: 
Energiahir.hu
http://www.mernokbazis.hu/