Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Építsd meg a tökéletes kertet 5 lépésben – Ide te is szívesen kiülsz majd

2016-06-18

Ha olyan szerencsés vagy, hogy egy kis zöld földdarabkát a magadénak mondhatsz, használd ki a helyzetet. Mutatunk 5 tippet, hogyan építhetsz egy olyan varázslatos kertet, ahol szívesen töltöd majd a szabad nyári napjaidat.
 

1. lépés: Tervezz életteret a szabadban

Minél komfortosabb a kerted, annál több időt fogsz majd a friss levegőn tölteni. Tervezd meg úgy a külső teret is, mintha a lakás folytatása lenne: asztalokkal, ülőalkalmatosságokkal, akár kis elszeparált főző résszel.

 

2. lépés: Válassz megfelelő burkolatot

A kerted egyik legmeghatározóbb tényezője lesz az, hogy milyen burkolatot választasz, ne sajnáld rá a pénzt. A talpad számára legkellemesebb tapintású a terméskő, amin akár mezítláb is nyugodtan mászkálhatsz. Amennyiben kavicsot vagy zúzott követ választasz, gondolj arra, hogy kevésbé lesz alkalmas bútorok elhelyezésére.

 

3. lépés: Építs alapot a növényeidnek

Ha szeretnél kialakítani egy virágos kertet, mindenképpen alapozd meg egy talajtakaró réteggel, azaz mulccsal. Ez lehet fakéreg, homok, kavics, mindnek van előnye és hátránya is, azonban mind megkönnyíti majd a kertészkedést a későbbiekben.

 

4. lépés: Ültess illatos növényeket

Válassz ki egy illatosabb zöldet vagy virágot, és abból ültess a kerted fontosabb pontjaira. Mi a levendulát ajánljuk, mert nem csak az illata mennyei, de a bogarakat is riasztja, így ha az ülőrész közelébe telepíted, nem kell majd kétpercenként hessegetned őket a nyári grillparti közben.

 

5. lépés: Ültess igénytelen virágokat is

Egy élénk színű virág azonnal élettelibbé varázsolja a kertet, ezért érdemes néhány olyan fajtát is ültetni, amire nem kell folyamatosan figyelni és télen-nyáron virágzik. A nyári hónapokban jó választás lehet a borzas kúpvirág vagy a sásliliom, télen pedig a rózsás bangita vagy a vékony erika.

 

Forrás:

www.femcafe.hu