Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ez a villamos fényes, és nem a megállóban fog megállni

2016-01-01

Különleges villamosjárat tesz egy nagy kört Budapesten január 8-án, szombaton este. A fényvillamos küldik pályára Zuglóban, és érinti majd egyebek mellett a Móricz Zsigmond körteret, a Széll Kálmán teret és a Blaha Lujza teret. Elsősorban a fotósoknak akar vele kedveskedni a BKK, ezért nem a megállókban, hanem a nyílt pályán állnak meg a járművel, hogy könnyebb legyen fényképezni.

A fényvillamos 21 óra 30-kor indul majd jövő szombaton a Bosnyák térről. A „F” jelzésű nosztalgiajáratra felnőtteknek 2000, gyerekeknek 1200 forintért lehet felszállni.

A villamos a Zugló kocsiszín – Bosnyák tér – Őrház – Új köztemető – Hidegkuti Nándor Stadion – Orczy tér – Vágóhíd utca – Mester utca / Ferenc körút – Ferencváros kocsiszín – Etele út / Fehérvári út – Budafok kocsiszín – Móricz Zsigmond körtér M – Széll Kálmán tér M – Szent János Kórház – Szépilona kocsiszín – Széll Kálmán tér M – Blaha Lujza tér M – Bosnyák tér vonalon megy végig.

A megállókban nem, hanem menet közben a nyílt vonalon áll meg több helyen, hogy mindenki kedvére fotózhasson – olvasható a BKK közleményében.

A fényvillamost 3500 méternyi fényfüzérrel, összesen 39 200 db fehér és kék színű LED-del dísztették fel. Egy két motorkocsiból álló UV villamost alakítottak át, amelyet anno 1964-65 fordulóján állítottak forgalomba.

 

Forrás:

www.hvg.hu