Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ezek a rendszerező trükkök hódítanak most a neten

2016-06-04

Sok praktikus dolgot tanultunk már családanyáktól, lelkes barkácsolóktól és bejárónőktől, amiket a saját életünkben is hasznosíthatunk, ha akarunk. Az internetnek köszönhetően a legjobb tippek és trükkök gyorsan bejárják a világhálót, és ezekről természetesen mi sem akarunk lemaradni. A Pinteresten például most ezek a rendszerező trükkök mennek nagyon.
 
 
Kiválogattuk Neked azokat a rendrakós, tárolós és rendszerező házi praktikákat, amelyek szerintünk a leghasznosabbak.
 
1. Serpenyők a konyhában
A serpenyők tárolása bizony fejfájást okozhat. Szinte senkinek a konyhaszekrényében nincs annyi hely, hogy ezeket egyesével tárolhatnánk, szóval egyberakjuk őket. Szépen, egymásba. A baj ezzel csak az, hogy közben könnyebben megsérül a teflon felület, megkarcolódik a kerámia és a rozsdamentes acél is, szóval nem a legjobb módszer így tárolni őket, de mi mást tehetne az ember lánya? Nos, beszerezhetne mondjuk egy ilyen műanyag rekeszes tartót, amit a konyhaszekrényben könnyű szerrel elhelyezhet, és egyesével, mégis helytakarékosan, egymás fölött tárolhatja a serpenyőit. Szerintünk remek ötlet, egy százas boltban biztosan találni fogunk valami hasonlót!
 
 
 
2. Fagyasztott zöldséges zacskók a fagyasztóban
Bizony sok helyet elfoglalhatnak a bontott zacsik a fagyóban, igaz, főleg télen, amikor kevesebb a friss zöldség, de nyár végére is megtelhet a betakarított gyümölcsökkel és zöldségekkel, szóval ez a praktika biztosan jól fog jönni. Nincs másra szükséged csak néhány papírcsipeszre. Ez dupla funkciót is betölt: egyrészt lezárja a zacsit, másrészt felfüggeszti a rácsra, így szépen egymás mellett helyezkednek el a zöldségek; könnyebben megtalálod őket és kevesebb helyet is foglalnak. Hú, ez most hány légy volt is egy csapásra?
 
 
 
3. Kanócok, zsinórok, vezetékek…
Ha nektek is van egy modern technikát kedvelő férjetek, vagy fiatok, akkor valószínűleg észrevettétek, hogy a különböző zsinórok és vezetékek folyamatosan gyűlnek. Már meg sem lepődtök, ha az ágy alól és a polcok közül is egy újabb mobiltöltő (vagy bánja a fene, hogy micsoda) akad a kezetekbe, de még kellemetlenebb, ha mezítláb rálép az ember. Vessetek véget ennek a rendetlenségnek egy ilyen praktikus dobozzal vagy nevezzetek ki számukra egy fiókot, amit kibéleltek összeragasztott wc-papír gurigákkal. Így nem fognak összekuszálódni, és nem kell a lakás különböző pontjain tárolni őket.
 
 
 
4. Duplázd meg a helyet a ruhásszekrényben!
A szekrényből bizonyára előkerültek a nyári ruhák és rövid ujjú ingecskék. Nem tudom, ki hogy van vele, de nekem ilyenkor sokkal több akasztós helyre lenne szükség a szekrényemben, valahogy mintha megduplázódna a ruhatáram. (Pirulós – imádom a könnyű, nyári ruhákat.) Ennek értelmében, a következő trükköt én biztosan kipróbálom, csak gyűjtenem kell hozzá néhány fém italos doboz bontókát vagyis fület. Ezeket aztán szépen felfűzzük a vállfára, és a másik lyukba még egy vállfát el tudunk helyezni. Mivel az újabb ruhadarab lejjebb kerül, maximálisan kihasználhatjuk a helyet a szekrényben.
 
 
 
5. A spájz
Nos, a spájz rendszerezése mindig nagy kérdés, főleg a befőzési szezon előtt. Kezdjük azzal, hogy szortírozunk, és mindent kidobunk, ami lejárt, majd felcímkézzünk mindent, mert úgy sokkal egyszerűbb megtalálni a dolgokat. Nem kell minden egyes dobozba belesni, hogy mit tartalmaz, szóval mindenképpen praktikus és hosszútávon megéri a fáradtságot. Ilyen remek dobozokkal pedig álomszéppé varázsolhatjuk a spájzunkat.
 
 
 
 
 
Forrás:
www.proaktivdirekt.hu