Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ezzel a kütyüvel egyből okossá válik kerékpárod

2015-08-31

A kormányra szerelhető Smarthalo egyben navigációs eszköz, sötétre aktiválódó lámpa, riasztó, és minden adatot közöl az elégetett kalóriáktól a megtett kilométerekig.
 
Az eszköz elsődlegesen navigációs célokat szolgál, az úti cél telefonon keresztül adható meg, a kör alakú kijelző megfelelő része pedig LED-lámpák villogással jelzi hol kell befordulni, hogy a legrövidebb úton közelítsünk a megadott cél felé. Ráadásul a folyton lemerülő és eltulajdonítás áldozatává váló lámpákkal sem kell többet bajlódni, mert az eszköz automatikusan érzékeli, ha leszáll az éj, és ilyenkor lámpaként is funkcionál, miközben kérés nélkül is folyamatosan méri a megtett távot, a ledolgozott szintkülönbséget, de az elégetett kalóriák számát is - írja a Mashable-re hivatkozva a Kreatív.
 
Mindemellett olyan okosan van megtervezve, hogy csak a termék mellé járó speciális kulccsal távolítható el, így nem kell minden használat után leszerelni a kerékpárról, sőt, riasztóként is funkcionál. Ez elriasztja a tolvajt, de ha nem, akkor az eszköz folyamatosan jelzi a gazdi telefonjára, hogy éppen hol található a bringa. Ha esetleg a telefon elveszett vagy lemerült, akkor sincs gáz, mert az egyébként teljesen letisztult, gombnélküli eszközt morzejelekhez hasonlatos érintésekkel is lehet deaktiválni. A készítők szerint mindenféle természeti csapásnak ellenáll, legyen az eső, sár, hó vagy akár véletlenül rápottyantott fagylalt, és elegendő csak háromhetente tölteni. A Smarthalo első darabjainak kiszállítását 2016 májusában tervezik, az első Kickstarter-megrendelők részére, akik máris összedobták a szükséges összeget a gyártáshoz.
 
 
 
Forrás:
www.hvg.hu