Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ezzel a kütyüvel vágna oda a munkaerőpiacnak a BBC

2015-07-14

 
Elnyerte végső formáját az az eszköz, amellyel a brit közmédia hosszú távon szeretné megoldani az Egyesült Királyságon túl például Magyarországon is óriási szakemberhiányt.
 
Négy hónap. Nagyjából ennyi idő kellett az Egyesült Királyságban működő közmédiának ahhoz, hogy a hosszú távon jelentkező informatikai szakemberhiány elleni küzdelem első mérföldkövéhez érkezzenek. A BBC a napokban jelentette be, hogy az önálló, LED-ekkel ellátott, belépő szintű kódoló eszköze – melyet bármely számítógéphez csatlakoztatni lehet – végre elnyerte végső formáját.
 
 
A Micro:bit névre hallgató eszközön 25 LED-et helyeztek el a fejlesztők, amik üzenetközvetítésre és játékok készítésére is alkalmasak, emellett két programozó gomb is került rá, valamint kapott egy gyorsulásmérőt, egy beépített iránytűt. A kütyü Bluetooth-on keresztüli kommunikációra is képes, a szélén elhelyezett I/O gyűrűknek köszönhetően több érzékelőt is csatlakoztathatunk hozzá.
 
 
A BBC Make It Digital projektje azt szeretné elérni, hogy minél több fiatal válassza magának pályául az informatikát, ám a megfelelő siker érdekében ehhez szinte az alapokig kell visszanyúlni. A Micro:bit ezt a célt szolgálja, az eszközt minden 11 éves gyereknek ingyen biztosítják. Hogy a projekt célja valóban a fiatalok oktatása, az abból is kiválóan látszik, hogy a fejlesztők lehetővé tették, hogy a kütyü olyan más (egyébként konkurens) eszközzel is együtt tudjon működni, mint például a Rapsberry Pi.
 
Mindeközben Magyarországon “számos közérdekű terv” dübörög.
 
 
Forrás:
http://hvg.hu/