Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Falnak rohant egy Tesla egy garázsban

2017-01-07

 

Újabb pert kezdeményeztek a tesla Motors ellen, ezúttal Kaliforniában. Egy X modell tulajdonos fordult a bírósághoz, mert állítása szerint autója váratlanul felgyorsult a garázsba parkolás közben, és áttörte a garázs és nappali válaszfalát, miközben az autó vezetője és utasa is megsérült.

A beszámolók szerint, Ji Chang Son azt állítja, még szeptemberben hazaérve lassan gurult a garázsba, miután felnyílt annak ajtaja, amikor az autó magától egyszer csak teljes gázzal felgyorsult és nekiütközött a szemközti falnak. A gyártó ellen a hét másik beadvány is érkezett hasonló tartalommal a nemzeti közlekedési hatósághoz, mind a váratlan és előzmény nélküli gyorsulásról szólnak. Ugyanakkor a Tesla azt állítja, az autóból kinyert adatok világosan azt mutatják, a gázpedál 100 százalékban le volt nyomva, amikor Son autója a falnak csapódott, vagyis a vezető hibázott a gyártó szerint. A Tesla megjegyzi, hogy az autó számos módon igyekszik védekezni az ilyen esetek ellen, az autópilóta például figyeli a gázpedálkezelést és a forgalmi helyzetet. 

Az X Modell a tesla első sportos szabadidő autója, viszont nem az egyetlen modell, amelynek működésével kapcsolatban komoly fogyasztói panaszok merültek fel. Az S modell önvezetői a világ számos pontján okoztak a feltételezések szerint balesetet, számos vizsgálat és bírósági ügy van folyamatban.

Forrás: www.energiainfo.hu