Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Felkapcsolták az új World Trade Center világítását

2013-11-12

Pénteken éjjel első alkalommal kapcsolták be a szeptember 11-i terrortámadásban elpusztult World Trade Center-ikertornyok helyére épült új felhőkarcoló díszkivilágítását. A One World Trade Center nevű új torony Amerika legmagasabb épülete, az ikertornyoknál is kicsit magasabb, 541 méteres. Ez éppen 1776 láb, ami a függetlenségi nyilatkozat és azzal az Egyesült Államok születésének éve.

A 2006-ban kezdődött, 3,9 milliárd dolláros projekt a vége felé jár, 2014 elején a tervek szerint át is adják az épületet. Az utolsó munkafázisok egyike volt a csúcsdísz világításának beszerelése, illetve annak tesztje. A díszkivilágítás 300 nagy teljesítményű LED-es fényforrást használ, piros-fehér-kék színekben, ami az amerikai zászló színeinek felel meg (hasonló színekben szokott pompázni az Empire State Building díszkivilágítása is).

A tervezők szerint a fény 80 kilométerre is el fog látszani tiszta éjszakákon. Manhattan lakói szerint a főpróba remekül sikerült, a felhőkarcoló csúcsa úgy ragyog a New York-i éjszakában, mint valami világítótorony.

 

forrás:

http://index.hu/