Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Fényképezőgép? Csúcstelefon? Mindkettő egyben!

2015-03-04

 
A Lenovo is az MWC-re időzítette új, kameraközpontú okostelefonjának bejelentését, amellyel azt a szakadékot kívánta áthidalni, amelyik az igen jó kamerával felszerelt, illetve a csúcsspecifikációkra kihegyezett okostelefonok között húzódik.
 
A Lenovo Vibe Shot (merthogy ezt a nevet kapta a telefon) az első pillanatban olyan, mint egy Sony kompakt fényképezőgép, pedig egy androidos telefonról van szó, amelynek a hátoldalán egy 16 MP-es kamera kapott helyet. Eddig ebben semmi különös nincsen, sőt ennél azért nagyobb felbontásokkal is találkoztunk már, viszont – az okostelefonok között először – ennek a kamerának van háromtónusú LED vakuja, amelyik a fényerőt a környezeti fényviszonyokhoz igazítja.
 
 
A fényképezés megszállottjaira gondolva egy kétfokozatú fizikai exponáló gombot is tett a Lenovo a készülékre (jobbra felül), ha a gombot félig lenyomják, akkor aktiválódik az autofókusz. Egy fizikai csúszka is van, amellyel váltani lehet az úgynevezett smart és a pro mód között. Az előbbinél az automatikus üzemmód kezd dolgozni, míg az utóbbi olyan opciókat kínál, amelyekkel változtatható az ISO szint, a fehéregyensúly, az exponálási idő, stb. Kamera természetesen elöl is van, ez a szelfikészítő 8 MP-es.
 
Ami az okostelefon-specifikációkat illet, ott sincs mit szégyenkezni: a készüléknek 5”-es, full HD 1080p IPS kijelzője van, Gorilla Glass 3 védelemmel. Belül egy 64 bites, 1,7 GHz-es nyolcmagos Qualcomm Snapdragon 615 processzor dolgozik 3 GB (!) RAM társaságában. A belső 32 GB-nyi tárhely microSD kártyával 128 GB-ig bővíthető. A készülék Android 5.0 Lollipopot futtat a Lenovo új Vibe felületével.
 
 
A mindössze 7,3 mm vékony, 145 grammos telefon 4G LTE Cat4 támogatással érkezik, és két SIM kártya is tehető bele. A minél hosszabb hálózatfüggetlen működési időről egy 2900 mAh-s akku gondoskodik. Körülbelül 350 dolláros áron kezdik forgalmazni júniustól világszerte.
 
 
 
Forrás:
http://hvg.hu/