Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Frissül a CLS és a CLS Shooting Brake: LED-lámpa és 9 sebességes automata

2014-06-21

A Mercedes-Benz finoman bánt a ceruzával, amikor a CLS frissítése volt a soron következő feladat. A típus minden téren változott, de inkább műszaki szempontból történt jelentősebb változás.
 
A CLS és a CLS Shooting Brake 2011 óta szerepel a piacon jelenlegi formájában, így a modellciklus felénél elérkezett az idő a frissítéshez. A változtatások a részleteket érintik, és szeptemberben lehet élőben is megcsodálni majd a Párizsi Autószalonon. Kívül a legszembetűnőbb változás az új LED-fényszóró, mely 24 nagyteljesítményű LED-ből és egy Matrix fénysorból áll. A berendezés mindig a menetviszonyoknak megfelelően világítja be az utat, így nem vakítja a szembejövőt, illetve a mellettünk elhaladókat is kíméli, a körforgalomhoz is igazodik. Mindez a kamerákra támaszkodó asszisztensnek köszönhető és szériában jár a CLS-hez.
 
 
Módosították a hűtőrácson és az első lökhárítón, a hátsó lámpatestek sem maradtak érintetlenek, ahogy az lenni szokott a fészlift esetében. Az utastérben megjelent a sokak által kritizált különálló érintőképernyő, új rajzolatú, háromküllős kormányt lehet markolni, további fém és bőr opciókkal lehet egyedibbé tenni az utasteret.
 
Műszaki téren minden motor profitált, ugyanis teljesítik az Euro 6-os normát. A CLS 220 Bluetec egy új, négyhengeres dízelt kapott 400Nm-es nyomatékkal és 170 lóerővel. A CLS 400 egy 3 literes, duplaturbós V6-ost takar 333 lóerővel és 480 Nm nyomatékkal. Immár a CLS 250 Bluetec és a CLS 400 is kérhető összkerék-hajtással, kilencsebességes automata rendelhető a dízelekhez és a CLS 500-hoz.
 
Szériában jár a Collision Prevention Assist Plus rendszer, de a biztonság tovább fokozható az S-osztályból ismerős berendezésekkel. Az árakat egyelőre nem ismertették. Június végétől lehet megrendelni a modellt, szeptembertől kezdik gyártani a friss CLS-eket.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Forrás:
http://www.f1-live.hu/