Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Galaxy K Zoom: ez most telefon vagy fényképezőgép?

2014-04-29

Nehéz eldönteni a Samsung Galaxy K Zoomról, hogy egy okostelefon fényképezőgéppel vagy egy fényképezőgép okostelefon-funkciókkal megfejelve.

Nem mondható légiesnek vagy vékonynak az új Galaxy K Zoom, 20,2 mm-es vastagságával több mint a kétszerese a Galaxy S5-nek. Azonban a maga nemében mégis egyedülálló készülék, egy olyan fényképezőgép, amelyet egy okostelefonnal ötvöztek.

A kamerája igazi technológiai bravúr, élén a 10x-es optikai zoomra képes, visszahúzható, optikai képstabilizátort is tartalmazó objektívvel és a 20,7 MP-es BSI CMOS érzékelővel, amelyet a telefontestbe építettek. A képfelvevő 1080p videó rögzítésére is alkalmas, 60 fps-sel. 

Mindehhez 4,8”-es, 720p-s Super AMOLED képernyő társul. Exynos chipsetje ötvözi a kétmagos 1,7 GHz-es Cortex-A15 és négymagos 1,3 GHz-es Cortex-A7 tudását – ez az összeállítás mondjuk nem annyira lendületes, mint a Galaxy S5-é, de még mindig elég izmos ahhoz, hogy megfelelően kezelje a felhasználók napi rutinját. A központi egység munkáját 2 GB-nyi RAM segíti, a 8 GB-os memória természetesen bővíthető, méghozzá microSD kártyával. A hálózatfüggetlen működési időről 2430 mAh-s akku gondoskodik. Android 4.4 KitKat fut rajta.

A Galaxy S5-höz hasonlóan a Galaxy K Zoomnak is van ultra energiatakarékos funkciója, amelyik csak a legszükségesebb alkalmazásokat engedélyezi, és fekete-fehérre váltja a képernyőt.

Visszatérve a képrögzítőre: külön említést érdemel a Selfie Alarm funkció, amelynél kiválaszthatunk egy keretet, majd ha az arcunk már látható benne, akkor a telefon (fényképezőgép?) sípol egyet, és három fotót készít, amelyből azután kiválasztható a legjobban sikerült. Persze ezen kívül is még számos szoftverfunkciót integráltak a készülékbe, hogy segítsék a gyorsan ellőtt képek javítását.

A telefon-fényképezőgép kombó ugyanolyan fekete, fehér és kék gödrös kivitelben érkezik, mint a Galaxy S5.

Forrás: http://hvg.hu/