Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ha csúcs tévéd van, vegyél hozzá bútort is!

2014-05-25

Nem csak Magyarországon, világviszonylatban is egyedülálló együttműködést kötött az LG Electronics és a Wenga Bútormanufaktúra – a kézműves bútorgyártó egyedi médiafalat, illetve teljes nappali enteriőrt is tervezett az LG ívelt csúcstévéjéhez.

Nem sokkal azután, hogy a Samsung bemutatta az saját ívelt tévéit, az LG is bemutatta a magáét. Utóbbi  az oled technológia sajátosságait is kihasználva, a formatervezők figyelmét is ebbe az irányba fordította: ez az újszerű formatervezési trend hozta össze a dél-koreiai gyártó magyar leányvállalatát és a magyar Wenga Bútormanufaktúrát.

Az LG új OLED tévéjének kijelzője mindössze 4,3 milliméter vastag, formája ívelt – ez fogta meg a hazai kézműves bútorgyártót. A Wenga által tervezett és gyártott exkluzív médiafal a készülékhez méltó enteriőrbe helyezi az oled televíziót, hangulatot és látványt teremt.

Úgy alakították ki, hogy a tévét tartó panelt egy vastag, látványos keret fogja közre - és emelje ki. A keret bézs, krokodilmintás, textilbőr borítást és fémhatású dekorációs elemet kapott. A belső panel mögötti íven led-világítás fut körbe, amelynek fényét üveg hátfal tükrözi vissza és szórja szét, hangulatfényt és háttérfényt biztosítva televíziózás közben. A belső alcantara textilbőrrel borított panelen foglal helyet a tévé, a komódra helyezve.  

 

A Wenga médiafala egy szerelőnyílás segítségével elnyeli a kábeleket is, a hozzá tartozó komódban pedig a lejátszók kaphatnak helyet. A komód teteje festett üveggel borított, ajtajainak elején visszaköszön a krokodil textilbőr, az egyedi fém fogantyúkat pedig Swarovski kristályokkal díszítették. A bútormanufaktúra egyébként minden bútorát egyedileg tervezi és gyártja le, így az LG tévéjéhez készült médiafalat is a megrendelő speciális igényeinek megfelelően készítik majd el.  Ha valaki a tévét és a médiafalat egyszerre veszi meg, 2 millió forintot kell a számlájáról leemelnie. 

 

Forrás:

http://hvg.hu/