Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ha elvesztettél valamit, így majd megtalálod – sőt többet el sem fogod veszíteni!

2015-04-12

Az elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására specializálódott osztrák Locca! nyerte meg a régió egyik legnagyobb startupos versenyét, az SM 2015 konferencián megrendezett CEE Lift Off!-ot. A Locca! egy apró eszközt és egy appot kínál, ezek segítségével pedig nemcsak megtalálni könnyebb dolgokat, de az elvesztésük ellen is tehetünk.

Az OXO Labs és a Loffice által indított startup verseny-sorozat első győztese a Locca! lett. Az osztrák cég a világ legkisebb és legokosabb lokáció-meghatározó eszköze, amelyet elveszett tárgyak, háziállatok és emberek felkutatására fejlesztettek. Az app segítségével interaktív térképen követhetjük nyomon a keresett személy vagy tárgy helyzetét, emellett távolról aktiválható LED-fény, beépített csengő és eszközbe integrált okostelefon segít a keresésben. Az alkalmazás segítségével a felhasználónak többek között biztonsági zónák meghatározására is lehetősége van, amelyet elhagyva azonnali értesítést kap az eltűnt személy/háziállat/tárgy hollétéről.

A Bán Zoltán (Tőkepartner Kockázati Tőkealap-kezelő), Christoph Prinz (angyalbefektető), Jaroslav Trojan (Credo Ventures), Marc Sommer (Deutsche Telekom) és Marius Ghenea (3TS Capital Partners) neveivel fémjelzett zsűrinek nem volt könnyű dolga, a 10 tagú shortlistesre bejutott startupokat nehéz volt összehasonlítaniuk, ugyanis nagyon eltérő területen mutattak valami újat. Az öt magyar, két osztrák, egy ukrán, egy szlovák és egy szlovén induló vállalkozás között ott volt a Tinder babérjaira törő társkereső app, a Jingle; az érintés nélkül működő kapcsolókat fejlesztő Anigmo; a Handy Smart TV okos távirányító fejlesztése; a Vita Infinitaonline családtag-felkutatója; valamint a SignAll csapata által készített, a siketek kommunikációját megkönnyítő alkalmazás.

A díjátadón Marius Ghenea ismertette a szempontrendszert, amelyek között szerepelt az ötlet újdonságértéke, a versenytársak és a termékeiktől, szolgáltatásaiktól való eltérés bemutatása, az üzleti és marketingterv összegzése, az elérendő piac mérete, nemzeti és nemzetközi szinten.

A győztes az OXO Labs által biztosított féléves akcelerátor programban történő részvétel mellett 15 ezer eurós (kb. 4,5 millió forintos) finanszírozásban is részesül, valamint a modern Loffice irodában tölthet el 6 hónapot.

 

Forrás:

http://hvg.hu/