Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Ha okos a kutyád akkor azért kell neki ilyen nyakörv – ha nem, akkor meg azért!

2015-08-27

Jó néhány olyan eszközt találni a piacon, amit kutyák számára készítettek a fejlesztők. Egy ausztrál cég ezek szinte minden valamirevaló funkcióját egyetlen nyakörvbe építette be.
 
A Buddy egy olyan okosnyakörv, ami a létező összes szükséges információt megadja, amit az ember tudni szeretne a kutyájáról. Amellett, hogy a beépített LED-ek segítségével még sötétben is jól láthatóvá teszi az állatot, a benne lévő GPS jeladó segítségével akkor is könnyen a nyomára lehet akadni, ha már látótávolságon kívül került.
 
 
A nyakörvhöz egy androidos készülékekre, valamint iPhone-ra és iPadre is elkészített alkalmazás is tartozni fog, amivel különböző zónákat állíthatunk be. Ha a kutya átlépte a zóna határvonalát, az app azonnal jelez, így jóval kisebb az esély arra, hogy végül elveszítsük. A készülékbe egy lépésszámlálót is beépítettek, így a felhasználó pontosan tudni fogja, háziállatának mennyi mozgásra lenne szüksége naponta, és ebből mennyi az, amit már teljesített. Mindemellett egy hőmérőt is kapott a kütyü, ami folyamatosan monitorozza a kutya testhőmérsékletét, az információkat pedig továbbítja az okostelefonra. Az appba a tervek szerint egy olyan funkció is bekerül, ami az állateledelről a doboz/konzerv lefotózása után megmondja, mennyire egészséges annak tartalma.
 
A Buddy közösségi tőkegyűjtéséből egy hét van hátra, a célként kitűzött 385 ezer ausztrál dollárból (kb. 74 millió forintból) a fele sem jött össze. Ebben minden valószínűség szerint az ára is közrejátszik: az okosnyakörv – bár tényleg mindent tud, amit csak várhat tőle az ember – ára igen borsos, 245 ausztrál dollárnál (kb. 50 ezer forint) kezdődik.
 
 
Forrás:
www.hvg.hu