Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Hi-tech fényerdő kápráztatja el a csingtaóiakat

2016-10-12

 

A Sárga-tenger partján fekvő kínai városban nem fukarkodtak a ledekkel: harmincezer söröspalackból és ötvenezer plasztikrózsából készítettek jókora térinstallációt.

Vasárnap volt a csúcspontja a Dupla Kilences Fesztiválnak Kínában, azaz a kínai holdnaptár szerinti kilencedik hónap, kilencedik napjának szentelt ünnepnek. Az ősök és az idősebb generáció tiszteletére ekkor bőséges vendégségeket szerveznek, illetve virágkiállításokat nyitnak, virágszobrokat alkotnak, főképp krizantémból.

Csingtaóban két hatalmas köztéri fényinstallációt készítettek az idén október 9-én tetőző ünnepre. Az egyik egy virágos mezőt jelenít meg bevilágítva az éjszakát: ötvenezer szál piros és sárga rózsa led fényforrásai izzanak a tengerparti város egyik parti parkjában.

A másik fényművészeti alkotás egészen káprázatos lehet élőben: több száz fémoszlopra harmincezer zöld műanyag söröspalackot erősítettek, és azokat belülről megvilágították. A négyszögprofilú fémrudakra 90 fokos szöget bezáró palackok már-már végtelennek tűnő sorai a Mátrix-filmek világát idézik meg a Tangdaovan parkban.

A tény, hogy zöld színűek a palackok, egyben állásfoglalásként is értelmezhető a sörgyártásáról híres városban: a zöld palack a jobb, nem a barna, ha sörtárolásról van szó.

 

Forráswww.index.hu