Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Hogy milyen ma egy menő asztali lámpa? Odaleszel érte, ha meglátod!

2015-12-11

Valószínűleg kevesen gondolnák, hogy egy asztali lámpával ma bankot lehet robbantani. Pedig lehet, és rögtön meg fogja érteni, hogy miért.
 

A két amerikai fejlesztő, Radu & Andrew néven dolgozó kétfős csapat fogta a klasszikus autók és motorok kiszuperált fényszóróit, és egy igazi robotlámpát faragott belőlük. Az így elkészült Lampstert a világ valaha volt legmenőbbjeként emlegetik, és a végeredményt látva azt kell mondanunk, igazuk lehet. A fejlesztők 30 ezer dollárt szerettek volna összegyűjteni a gyártáshoz a Kickstarteren, de a kampány vége előtt másfél héttel már 475 ezer dollárnál (kb. 137 millió forint) jár az előrendelésekből összegyűlt pénzmennyiség.

 

Fotó:

 

A robotlámpának nevezett készülék valóban úgy néz ki, mint egy miniatürizált, emberalakú robot, azzal a különbséggel, hogy a feje helyén egy fényszóró van. A hálózatról üzemeltethető LED-es lámpa több színű és típusú fényt is képes kibocsátani, összesen 40 ezer órán át. Hogy épp milyet, azt kézzel, de akár mobillal is beállíthatjuk. A 46 centiméteres lámpa fejét 360 fokban forgathatjuk, lábaira pedig gumit szereltek, így nem csúszik és nem is karcolja össze az alatta lévő felületet.

 
A Kickstarteren jelenleg 149 dollárért lehet beszerezni, amire további 17 dollár szállítási költség épül, így összesen 166 dollárt (kb. 48 ezer forint) kell fizetni érte. A fejlesztők 2016 júniusára ígérik a szállítást.
 
 
 
Forrás:
www.hvg.hu