Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Hogyan adjuk el a lakást még gyorsabban

2016-04-15

Továbbra is pörög az ingatlan biznisz, igaz az ország egyes területein jobban megfigyelhető, míg máshol kevésbé. Győr-Moson-Sopron megye valamint Budapest és vonzáskörzete továbbra is az élen áll. Ha a lakásotok vagy a házatok eladásában gondolkoztok, íme, néhány tipp, hogy mivel tehetitek kelendőbbé, anélkül, hogy sok pénzt áldoznátok a felújításra.
 
A goodhousekeeping.org egy ingatlan tanácsadó segítségével összeszedte azt a pár dolgot, amire érdemes a lakás eladása előtt egy kis pénzt szánni, hogy gyorsabban el tudjuk adni az ingatlanunkat, jó áron. A szakértők szerint a lakás legkritikusabb pontja a konyha. Az ok pedig egyszerű, egy szép konyhába könnyű beleszeretni, ráadásul a bútorok nagy része általában ott marad, így nem árt, ha az nem egyenlő a szeméttel. Ráadásul sokkal egyszerűbb látványos eredményt elérni itt, mint például a fürdőszobában. Szerencsére ezt lehet a leggyorsabban, legfájdalommentesebben és legolcsóbban felpofozni! Hogyan álljunk neki?
 
 
Az ingatlan felújítása eladás előtt
 
Először is tekints úgy a konyhádra, mint egy idegen, mi az, amit legelőször kidobnál, felújítanál vagy kicserélnél? Nem, nem az a cél, hogy mindent felújíts, a lényeg, hogy megtaláld a jó arányt, ami még nem jár nagy felfordulással, de már látványos változást garantál.
 
Ilyen lehet például a háztartási kisgépek lecserélése. Ha hiszed, ha nem, ezek az eszközök nagyon feldobják a konyhát, ha újak, és nagyon lehúzzák, ha régiek. Ráadásul a hűtőszekrényt, a mikrohullámú sütőt és a többi kisgépet magaddal fogod vinni, így ezek beruházásként szolgálnak az új lakásba. A tűzhely sem árt, ha jó állapotban van, hiszen vonzóbb egy olyan konyhába belépni, ahol nem ragad az ember a gázhoz. Egy teljes felújításhoz képest ezeknek az ára még mindig nagyon kedvező, és jó pontot jelenthetnek az eladásnál. Hiszed vagy sem, az emberek automatikusan jó véleményt alkothatnak az egész lakásról néhány új berendezések alapján, pedig azok nem maradnak a lakásban.
 
A konyhaszekrényt valószínűleg elegendő kívülről felújítani, átmatricázás, esetleg átfestéssel lehet próbálkozni, ha úgy ítéljük meg, hogy nincs a legszebb állapotban. Általában azonban elegendő, ha kicseréljük a konyhapultot, esetleg a fogantyúkat és a mosogatót, vagy elvégzünk egy nagyon alapos vízkőtelenítést és zsíroldást.
 
Mielőtt neki ugranál ezeknek az apróbb dolgoknak a felújításához illetve beszerzéséhez készíts egy tervet, amely magában foglalja az időzítést, az árakat és az összeget, amit rá szeretnél szánni.
 
 
Csillogjon minden!
 
Alapvető, hogy a lehető legtisztább állapotban és a legvilágosabb időpontban fotózzuk le a lakásunkat, és a személyes megtekintés alkalmával is legyen rend és tisztaság. Ne legyen semmilyen zavaró tényező, ami elriaszthat egy potenciális vevőt: se síró gyermek, se kotnyeles anyós.
 
 
Legyünk kedvesek és rugalmasak!
 
Amikor megnézik a lakásunkat, legyünk nagyon kedvesek, udvariasak, de ne legyünk erőszakosak. Mivel a vevő hozza a pénzt, az ő szabad idejéhez alkalmazkodjunk elsősorban. Amikor alkudozásra kerül a sor, határozottan ragaszkodjunk az elképzeléseinkhez, tudva, hogy egy kis engedmény mindig pozitívan hat: az irányárat úgy alakítsuk ki, hogy az alkudható legyen.
 
Ha ingatlanirodával szerződtünk a lakás eladására bizonyosodjunk meg róla, hogy az ingatlanosunk illően viselkedik. Esetleg hívjuk fel egy másik telefonszámról egy másik néven, hogy meggyőződjünk róla, jó kezekbe került a lakásunk eladása.
 
 
Mivel lehet a lakás vagy ház eladását felgyorsítani?
 
Először is, legyen a lakásod tehermentes, mert ezzel olyan versenyelőnyt szerzel, amivel nem sokan rendelkeznek mostanában a sok bedőlt hitel miatt. Sok esetben a banki jelzáloghitel miatt bizonytalan, hogy ténylegesen mikor is vásárolható meg egy lakás és az is, hogy mennyiért, hiszen ezekben az esetekben van egy minimum összeg, ami alatt a bank nem fogja engedni az eladást. Ha a te lakásod tehermentes, azzal tényleges helyzeti előnyre teszel szert, amit érdemes kihangsúlyozni, és kihasználni, hiszen aki azonnal lakást vásárolni, az nem akar várakozni.
 
A szerződéskötési feltételekkel, időpontokkal, a költözéssel kapcsolatban legyünk rugalmasok, minden legyen a vevő igényei szerint, amennyire csak lehet. Ez és a lakás tehermentessége jó alap ahhoz, hogy tartsuk magunkat az elképzelt eladási árhoz, és ne engedjünk sokat alkudni.
 
 
 
Forrás:
www.proaktivdirekt.com