Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így alakítsunk ki olasz stílusú kertet

2016-05-25

 

Növények

Az olasz kertek elengedhetetlen kelléke az oleánder. A legjobban tesszük, ha nagy dézsába ültetjük, amit télre garázsba, pincébe védett helyre tudunk vinni. Meghálálja a sok gondoskodást az oleánder egész nyáron át tartó virágzással, mely jó hangulatot kölcsönöz e kertünknek.
 
 
A pozsgás növények sokfélesége és könnyű kezelhetősége fontos eleme az olasz stílusú kertnek. Ültethetjük sziklakertbe, cserépbe. Mindenhol jól mutat, jól tűri a meleget és a telet is a legtöbb könnyen átvészeli.
 
 
 

Fűszernövények

Aki az olasz kertbe beleszeretett, valószínűleg az olasz konyha is a kedvencévé válik. Ezért csináljunk helyet a kertünkben a fűszernövényeknek is. Bazsalikom, oregánó, rozmaring, metélőhagyma mindenképpen kapjon helyet itt.
 
 

A víz elem

A höséget elviselhetőbbé teszi nyáron a kertben, ha egy kis vízzel tudjuk lehűteni magunkat és a levegőt. Ha elég helyünk van, kialakíthatunk halastavat. Ha nem akarunk túl sok helyet erre szánni, választhatjuk a szökőkutat.

 

Kerti pihenők

Az olasz hangulathoz hozzátartozik a társas élet, kerti partik, családi összejövetelek. Ehhez szükségünk lesz a kertben megfelelő pihenő helyre. Ha stílusosak akarunk lenni, építsünk egy hangulatos filagóriát, amit befuttathatunk szőlővel, rózsával, borostyánnal vagy más futónövénnyel.
 
                      
 
 
 
Forrás:
http://www.otletes-otthon.hu/