Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így csinálj a teraszból kertet - Buja oázist alakíthatsz ki a város közepén

2016-03-09

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de velünk gyakran előfordul napsütéses tavaszi délelőttökön, hogy a reggeli újságokat a kertben, növények és virágok közt szeretnénk elolvasni. Ha azonban nem kertes házban laksz, ez nehezen megvalósítható. Kis kreativitással a teraszból is csodás kis kertet varázsolhatsz, mutatjuk is, hogyan.
 
 
Használj ki minden helyet!
 
Az első lépés az, hogy szerezz be egy tucatnyi zöldet, hisz csak így varázsolhatod igazán kertszerűvé a kis balkont is. A teraszkorlát alját is érdemes egy sorban feldíszíteni, de direkt a korlátra szerelhető kaspókat is vess be. A cserepesek mellett akár a falfelületet is beültetheted az alábbi technikák segítségével. A függőkerteket a falra is szerelheted, de egy raklap is megteszi.
 
 
 
Színek
 
Ha igazi kerthatásra vágysz, akkor kell pár ülőhely és színes kiegészítő is, amik hangulatosabbá tehetik a kint töltött pillanatokat. Akár összecsukható székeket is beszerezhetsz, melyeket egy nagy és puha párna, illetve egy pléd tehet kényelmesebbé. Pár színes díszpárna, egy kinti égősor, pár mutatós viharlámpa vagy egy-egy dekoratív cserép is mediterrán oázist varázsolhat a sokadik emeletre is.
 
 

Virágom, virágom...

A barkácsolás kedvelőinek ajánljuk a konzervdobozokból készült tartókat. A falra szerelt növények mellett akár szinteket is építhetünk a zöldekből, ha eltérő magasságú cserepeket, kaspókat és tárolókat szerzünk be. Persze a futónövények is remekül mutathatnak, de pár függőkaspóval is fokozhatjuk a buja dzsungelhatást.
 
 
 
Télen - nyáron ragyogóan
 
Ha pedig már elkészült a varázslatos kis otthoni kerted, akkor ne feledkezz meg utolsó simításként a világításról! A növények még gyönyörűbbnek fognak tűnni kivilágítva, ráadásul esténként így sokkal hangulatosabb lesz kiülni a balkonra. 
 
 
Válogass kedvedre Magyarországon egyedülálló kertvilágítás részlegünkön!
 
 
 
Forrás:
www.femcafe.hu