Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így hűtsd le a lakásod klíma nélkül - Egyszerű ötletek a hőség ellen

2016-07-06

 

Kint tombol a nyár, így természetes, hogy az ember minden lehetőséget megragad annak érdekében, hogy kellemesen hűvössé varázsolja a lakást. A klíma egy kézenfekvő megoldás erre a problémára, azonban, ha nem rendelkezel hasonló berendezéssel, más módszerekkel is kellemes időt varázsolhatsz otthonodba.

 

Hővisszaverő fólia

A hasonló termékek UV szűrővel vannak ellátva, lecsökkentik a bejutó hőt, ezáltal nem melegszik fel annyira a lakás. Ez a sötétített fólia több előnnyel is rendelkezik, például nem engedi, hogy idegenek belássanak az ablakon.

 

Jégkocka + ventilátor

Halmozz egy tálba jégkockát és irányítsd a ventilátort az edényre. Így nem csak a légmozgást segíted elő a zárt térben, hanem könnyen lehűtöd vele a felforrósodott levegőt.

 

Növényekkel a meleg ellen

A lakásban lévő dísznövények nem csak széppé és otthonossá varázsolják a teret, hanem megóvnak minket a hőségtől. A lényeg, hogy rendszeresen locsoljuk őket, hiszen a zöld levelek elpárologtatják a nedvességet, így frissítik fel a környezetet.

 

A jól bevált redőny

A redőny egyik előnye (a sok közül), hogy teljes sötétségben tartja a lakást, így kevésbé jut be a meleg. Bátran hagyd leengedve akár egész napra, hazaérve megdicséred majd magad, hogy ilyen okosan döntöttél.

 

Szellőztetés

Egy-egy nyári zápor vagy esőzés után bátran tárd ki az összes ablakot, és engedd, hogy szabadon mozogjon a levegő. A huzat teljesen kicseréli az állott levegőt és helyébe hűvösebb, friss oxigén kerül.

 

 
 
 
Forrás:
www.femcafe.hu