Kis türelmet,
feldolgozás folyamatban ...

Így kell spórolni - Olcsóbb áramra váltanak a cégek

2013-10-17

 

 

Egyre több vállalati fogyasztó dönt az áramszolgáltató-váltás mellett – ezt igazolják a hivatalos statisztikai adatok is.

 
 

Magyarországon 2008-ban történt meg a villamosenergia-szektorban a piaci liberalizáció, azóta vált lehetővé, hogy a fogyasztók esetén a szabadpiacon másik kereskedőt válasszanak maguknak. Az átszerződés adminisztrációs szempontból nagyon egyszerű folyamat. A nagy előnye pedig, hogy a szolgáltatóváltással a vállalkozás jelentős összegeket – több tízezer vagy akár százezer forintokat – takaríthat meg évente.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legutóbbi adatai szerint tavaly a kis- és közepes vállalkozások 13,3 százaléka döntött a váltás mellett. A növekvő igényt mutatja, hogy ez az arány (szintén a nem lakossági fogyasztók körében) 2011-ben még csak 7,9 százalék volt.

Az átszerződési időszakban az áramszolgáltatók jól célzott ajánlatokkal keresik meg a vállalkozásokat, a cégek pedig a gazdasági nehézségek miatt hatványozottak keresik azokat a lehetőségeket, ahol visszavághatják a költségeiket.

Az áramszolgáltató helyes megválasztásával ráadásul igen jelentős megtakarítást érhetnek el, ami kimutatható a pénzügyi mutatók között is, pláne egy olyan vállalkozás esetében, ahol a munkafolyamatokhoz jelentős mennyiségű energiát használnak fel. Ilyenek például a pékségek vagy a gyárak.

Többszörösen nyerhetnek a cégek

A verseny ma már olyan kiélezett, hogy a vállalkozások a kedvezőbb áramtarifa mellé további kedvezményeket, ajánlatokat is kaphatnak a szolgáltatóktól. Jó példa erre az ELMŰ-ÉMÁSZ-MÁSZ Társaságcsoport, amely az átszerződők számára ingyenesen óriásplakát-hirdetéseket biztosít. További részleteket itt olvashat.

 

Forrás:

http://www.fn.hir24.hu/